Mai mult de jumătate dintre ruși (53%) sunt în favoarea demisiei guvernului, în timp ce 40% sunt împotrivă demisiei, rezultă din datele sondajului „Levada Center”, realizat la mijlocul lunii decembrie.

Majoritatea rușilor (57%) consideră că guvernul lor nu reușește să rezolve problemele legate de creșterea prețurilor și scăderea veniturilor. 46% consideră că executivul nu poate oferi oamenilor locuri de muncă, iar 43% spun că guvernul nu are grijă de protecția socială a populației.

Conform sondajului sociologilor, mai mult de o treime dintre ruși (36%) sunt convinși că actuala componență a guvernului nu poate face față crizei economice, iar 30% dintre respondenți au declarat că cabinetul ministrilor nu are un program de dezvoltare economică bine gândit.

Doar 7% dintre ruși nu au pretenții față de activitățile guvernamentale.

Totodata, Centrul pentru Reforme Economice și Politice a înregistrat o creștere a activității de protest în 2018 în Rusia față de anul precedent. Experții au atribuit acest fapt în primul rând nemulțumirii populației din cauza cresterii vârstei de pensionare – cea mai nepopulară reformă a autorităților actuale.

Din ianuarie, taxa pe valoarea adăugată în Rusia a crescut de la 18% la 20%, ceea ce a dus deja la o creștere a prețurilor pentru un anumit număr de bunuri și servicii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Sondaj: Majoritatea rușilor vor demisia guvernului

  1. bogdan spune:

    povesti cu godaci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top