serbia rusiaMajoritatea sârbilor susțin apropierea de Rusia, nu de UE, arata rezultatele unui sondaj publicat în ziarul sârb Politika.

De exemplu, 61% dintre sârbi sunt în favoarea unei „uniuni cu Rusia”, împotriva unei astfel de apropieri sunt mai puțin de 20% din respondenți.
Pentru apropierea de UE s-au exprimat doar 44% din sârbi, 37% – față de intrarea Serbiei în Uniunea Europeană.

În plus, sondajul a aratat ca societatea sârbă nu acceptă intrarea țării în NATO – împotriva aderării la Alianta sunt 73% din sârbi.

Este demn de remarcat faptul că respondenți au răspuns la fiecare întrebare în parte, fără sa fie obligati sa aleaga din două opțiuni.

Sondajul a fost efectuat in perioada 18-26 iunie.

Serbia are statut de țară candidată la aderarea la UE, dar politica externa a Serbiei în repetate rânduri a sustinut punctele de vedere ale diplomatiei Moscovei, inlcusiv în cazul politicii de sancțiuni împotriva Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Sondaj: Majoritatea sârbilor vor o „uniune cu Rusia”

 1. rsumy spune:

  Foarte bine.
  Sa ramana izolati in continuare.

  • rsumy spune:

   … si sa se ia de mana cu grecii: ortodocsi sunt? – sunt, prieteni cu rusnacii sunt? – sunt, caposi si rupti in fund – sunt 🙂 .

  • Cristi spune:

   Ti se pare ca o duc rau? LOL.
   O duc mai bine ca noi, asa ca mumu NATO.

   • gigel spune:

    Cred ca vroiai sa spui ca o duceau mai bine acum 25 inainte de razboiul civil si destramarea yugoslaviei. In prezent serbia e un stat falimentar, ca si bosnia, republica moldova si ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top