Bundeswehr57% dintre germani vor întoarce spatele Poloniei și statelor baltice, în cazul unei agresiuni ruse împotriva acestor țări, releva rezultatele unui sondaj realizat de Fundația Bertelsmann.

În calitate de membru al NATO și UE, Germania este obligată la fel ca și alți aliați să apere pe acei membri ai aliantei care sunt atacati de un stat din afara organizatiei. În ciuda acestei obligații, în cazul unui atac militar al Rusiei, mai mult de jumătate dintre germani (57%) nu acceptă trimiterea de soldați pentru a apăra state membre NATO precum Polonia sau țările baltice. Doar unu din trei germani (31%) consideră că dacă una dintre aceste țări este atacata, Germania ar trebui să își îndeplinească obligațiile de membru NATO și membru al Uniunii Europene.

Reticența unei mari parti a germanilor în a trimite soldați germani în Polonia sau țările baltice ar putea avea mai multe motive. Cu toate acestea, este cel mai probabil că aceasta reticenta nu este cauzata de vreo aversiune a nemților față de țările in cauza și nici de lipsa dorinței de a le apăra. De fapt, un grup mult mai mare de germani sunt in favoarea stabilirii de baze NATO permanente, care ar crește securitatea aliaților săi din est.Rusia Germania

Sunt mai multe sanse ca cei care cred că Rusia reprezintă o amenințare militară sa sprijine ideea utilizarii Bundeswehr-ului pentru a se opune potențialelor atacuri rusești.
”Mai presus de toate, această reticență de a trimite soldați este cauzata de pacifismul german, care se opune oricărui angajament militar german în afara granițelor țării”, sustin autorii sondajului. Din cauza experiențelor anterioare, frica nedeslusita fata de utilizarea armatei germane în zonele odată atacate și ocupate de germani ar putea fi chiar mai puternică. Un alt motiv al reticenței de a oferi un ajutor militar pentru a consolida flancul estic al NATO este teama de un potențial conflict cu Rusia, se arata in comentariul la sondaj.

În schimb, polonezii demonstrează o opinie diferită. Întrebați dacă ar fi gata să sprijine statele baltice în cazul unei agresiuni militare rusești, majoritatea covârșitoare a polonezilor au răspuns afirmativ (62%). Doar o cincime dintre cei intervievați au declarat ca nu vor oferi sprijin balticilor (19%).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Sondaj: Nemții ar întoarce spatele polonezilor și balticilor în caz de agresiune a Rusiei

  1. Leo spune:

    „De ce sa cada beleaua pe mine cand de fapt ar trebui pe toti !” mi se pare logic…rusii ttrebuie sa stie ca se pun cu NATO nu cu Germania, asta inseamna ca ceilalti aliati sunt invitati in Europa.Pe mine ma intereseaza de ce nu facem o propunere ukrainienilor pentru un schimb de teritorii ? Transnistria contra Bugeac, inainte sa intre rusii ca-n branza…

  2. mocanu dan spune:

    GERMANII MAI AU ARMATA?EU STIAM CA EI CE PRODUC MILITAR NU AU VOIE SA SI DETINA DECIT SIMBOLIC,IAR GROSUL LA EXPORT.ARMATA ARE REGATUL UNIT,FRANTA(CU VECTORI NUCLEARI),IAR TURCIA CU O ARMATA
    SIMILARA TEHNOLOGIC CU A RUSIEI(TEHNOLOGIE SUA MAI VECHE )………CRED CA GERMANIA NU AR REZISTA IN FATA TURCIEI NICI 2 ORE DIN MOTIVELE DE MAI SUS,GERMANII SI TRUPELE SPECIALE LE AU LA PAMINT,LA O OLIMPIADA I-A FACUT NOCAUT PALESTINIENII………..DAR CU INDUSTRIA LOR POT INZESTRA CU TEHNICA BUNA TOATE ARMATELE DIN EUROPA DE EST PESTE NOAPTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top