putin obamaRusia și președintele său Vladimir Putin se bucura în lume de mult mai putina popularitate decât SUA, în fruntele cu liderul lor, Barack Obama, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Cercetare Pew în 40 de țări.

Numai 30 la suta dintre cei 45.000 de respondenti dn 40 de tari au o parere buna despre Rusia, în timp ce Putin este simpatizat în numai unul din patru cazuri. Cel mai negativ indice de popularitate al Rusiei este în Polonia și Iordania: în aceste țări rusii au o reputatie proasta în 80 la sută din cazuri. În Polonia, această atitudine sociologii o explica prin cauze istorice. În Iordania, imaginea Rusiei s-a deteriorat din cauza sprijinului pentru liderul sirian Bashar al-Assad și afluxul de refugiați din această țară, sugereaza autorii studiului.

În plus, sentimente anti-rusești puternice au fost inregistrate în Israel (74 la suta), Japonia (73 la suta), Ucraina (72 la suta), Germania și Franța (70 la suta). Americanii dezaproba acțiunile Rusiei prin 67 la sută dintre respondenți, în timp ce, cu doi ani in urma, aceasa cifra era de 37 la suta.

Rusia se bucura de sprijin puternic din partea locuitorilor din Vietnam (75 la suta). În același timp, Rusia este apreciată de majoritatea cetățenilor din încă două țări: China (51 la sută) și Ghana (56 la suta).

Într-un număr de alte țări africane, precum și în India, Pakistan, Argentina și Peru, respondenții nu au avut vreo opinie fata de Rusia.

Potrivit Pew Research, aproape în toate regiunile lumii Statele Unite sunt mai populare decât Rusia. În Europa, cifra este de 69 la sută față de 26, în Africa – 79-37, în America Latină – 67-29, în regiunea Asia-Pacific – 66 – 37. Numai în Orientul Mijlociu atitudinea fata de ambele țări este la fel de negativa (29 la suta si, respectiv, 25 la suta).

Putin ObamaÎn același timp, imaginea lui Vladimir Putin în lume este chiar mai proasta. În afara Rusiei, opinie negativa despre el au 58 la sută dintre respondenți. Cei mai critici fata de Putin sunt locuitorii din Spania (92 la suta), Polonia (87 la suta), Franta (85 la suta), Ucraina (84 la suta), Australia (81 la suta).

Imaginea sa este un pic mai buna în cateva tari din Asia, Africa și America Latină. În special, un rezultat pozitiv – 70 la suta a inregistrat Putin printre vietnamezi și venezueleni. În același timp, au o parare proasta despre Putin 52% dintre respondentii din Peru si 45% în Kenya.

În schimb, Obama se bucura de poplaritate în toate regiunile lumii, fiind mult mai popular decât Putin. În Europa, el se bucură de sprijinul a 75 la sută din respondenți, în timp ce Putin – doar 15 la suta. În Africa, cifra este de 77 versus 32 la sută.

Numai în Orientul Mijlociu, cei doi lideri au pozitii apropiate: 36 la suta, respectiv 25 la suta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top