sorosPortalul american New York Review of Books a publicat un articol detaliat al finanțatorului și filantropului George Soros privind poziția pe care Occidentul ar trebui s-o adopte în cazul Ucrainei.

Articolul lui Soros remarcă faptul sancțiunile impuse Rusiei de către Occidnet au lucrat mult mai puternic decât şi-ar fi putut oricine imaginaîn primul rând din cauza scăderii rapide a prețurilor la petrol.

Finantistul constată că înasprirea sancțiunilor ar putea duce la o incapacitate de plata a Rusiei, un lucru nedorit, în special pentru zona euro. În acest sens, el consideră că nu trebuie crescuta presiunea asupra Rusiei, ci nivelul de asistență pentru Ucraina.

De asemenea, el subliniază că nivelul actual al asistenței financiare a Kievului din partea UE este mizerabil și neconform nevoilor actuale.

Planul pe termen lung al lui Soros este format din șase puncte. Fiecare dintre acestea poate fi realizat în întregime sau parțial în mod independent.

Primul punct

Un instrument puternic ar fi deblocarea a doua fonduri de ajutor nealocate, care în prezent pot fi folosite doar de statele membre ale UE. Soros propune acordarea de împrumuturi pentru Ucraina în mod direct sau prin intermediul mecanismului așanumitei asistențe macrofinanciare.

Aceste fonduri acumuleaza mai mult de 60 miliarde dolari şi nu sunt accesate în UE.

Punctul doi

Linie de credit FMI ar trebui să fie majorata cu 13 miliarde de dolari, iar programul trebuie să fie convertit din formatul actual – stand-by – intr-un format pe termen lung (Extended Fund Facility).

În al treilea rând

Linia de credit dedicata Ucrainei de către Banca Europeană de Investiții ar trebui să fie de cel puțin 10 miliarde de dolari.

În al patrulea rând

Linii de creditare pe termen lung de la Banca Mondială și BERD trebuie sa aiba o valoare de aproximativ 5 miliarde dolari.

În al cincilea rând

Restructurarea datoriei naționale existente a Ucrainei.

Al șaselea

Restructurarea sau asistenta la plata obligațiunilor rusești în valoare de 3 miliarde de dolari, primite de Kiev în timpul mandatului lui Ianukovici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Soros a prezentat propriul plan de salvare a Ucrainei

  1. didi spune:

    de acord cu asistenta acordata ucrainei, dar sunt de parere ca trebuie crescute sanctiunile la adresa rusiei: excludere din toate organizatiile internationale, boicot comercial, denuntarea tuturor contractelor comerciale, militare sau civile pana la retragerea completa si verificabila a trupelor ruse din ucraina (ma refer aici la lugansk, donetk si crimeea). in plus, rusia trebuie sa isi asume raspunderea juridica pentru doborarea avionului malaezian, sa plateasca despagubiri companiei aeriene si familiilor victimelor. in sfarsit, rusia trebuie obligata sa plateasca despagubiri pentru daunele provocate ucrainei in urma razboiului – daune umane si materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top