CeutaSpania este acuzata că și-a trădat aliații din NATO, din cauza faptului că a permis zecilor de submarine si alte nave rusesti să realimenteze pe teritoriul său.

Potrivit The Times, Congresul SUA a remarcat importanța acestei chestiuni și a cerut modificări legislative, care vor impune funcționarilor să prezinte un raport privind statele NATO care permit andocarea navelor militare rusești în porturile Alianței Nord-Atlantice.

Se remarcă faptul că, începând cu 2011, Spania a primit pe teritoriul enclavei sale din Africa de Nord cel puțin 57 de nave de război rusești.

În această lună, fregata rusească „Ladnîi” a acostat la Ceuta, pe coasta nord-africană. S-a întâmplat la doar două zile după ce navele Marinei regale au escortat în apele britanice fregata rusească „Amiral Grigorovici.”

Analiștii militari spun că frecvența vizitelor efectuate de navele de război rusești a transformat enclava spaniolă în principala bază a flotei rusești în vestul Mediteranei, ceea ce a dus la formularea de acuzații la adresa Spaniei de subminare a solidarității NATO în fața agresiunii ruse în Crimeea.

„Permisiunea Spaniei acordata navelor militare rusești de a andoca în Ceuta subminează solidaritatea țărilor NATO. Țările din întreaga lume permit Rusiei să-și extindă sfera de influență în contul accesului la porturile din marile calde. NATO ar trebui sa aiba o strategie unica si sa refuze Rusiei un astfel de acces ..”, -a spus congresmanul american Joe Pitts, care a propus o modificare corespunzătoare a Legii de apărare.

„Spania este prea primitoare pentru navele rusești în Ceuta, deși Crimeea continua sa fie ocupat și sancțiunile împotriva Rusiei sunt în vigoare”, – a declarat fostul consilier al Departamentului Apărării din SUA  – Luc Koffrі.

Amintim că, în martie, deputații europeni au cerut exlicatii Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe Federica Mogherini in legatura cu intrarile navelor militare rusești în portul spaniol Ceuta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Spania – acuzată de trădarea aliaților NATO pentru ”prietenia” cu flota rusă

  1. Clau spune:

    sa nu ne grabim, sa-i mai lasam un pic pana sunt catalogate/evaluate toate conservele rusnace… Sau daca SUA a adus vorba despre asta inseamna ca deja s-a finalizat „inventarierea” lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top