În ultimul său discurs, Donald Trump a evitat în mod evident tema Rusiei și niciodată nu a menționat-o. Potrivit Spectator, pentru europeni, poziția sa față de Moscova rămâne un „mister învăluit în mister”.

Sa înțelegi abordarea noii administrații SUA este dificil în primul rând din cauza faptului că nu este clar cine de fapt o exprima. Vicepreședintele Michael Pence, ministrul apărării James Mattis, sau secretarul de stat Rex Tillerson? În al doilea rând, mulți își pun întrebarea: ar fi intervenit Kremlinul în alegerile americane, dacă nu credea că va beneficia din asta. Și mai mult „tulbura apele” zvonurile despre legăturile personale ale lui Trump cu Rusia.

Cert este ca unii apropiati ai presedintelui SUA se uita la Vladimir Putin „prin ochelari roz”. Ei îl admira pentru ca îl considra lider puternic, care apără interesele țării sale. Ei cred că Rusia are dreptul la străinătatea apropiata, iar pretențiile ei trebuie tratate cu precauție, pentru a evita o repetare a ceea ce s-a întâmplat cu Germania după Primul război mondial.

În plus, situația este complicată de faptul că unii din echipa lui Trump ar dori să folosească Rusia ca pe un fel de „Legiunea străină franceza”, ​​adică sa lase Rusia să suporte pierderile, salvand Siria de „Statul Islamic”, de vreme ce democrațiile occidentale nu sunt capabile. „Una dintre erorile acestei idei constă în faptul că nici Putin, nici liderul sirian Assad nu sunt interesati de o eradicare completa a ISIS”, – scrie SPECTATOR.

Dar guvernul britanic crede ca a înțeles ce politică va promova administrația Trump față de Rusia. Astfel, pentru început ar trebui așteptat mai întâi ca Putin însuși sa faca o ofertă. După cum notează autorul, este o schemă clasica în afaceri, care vă permite să folositi diferența dintre prețul cumpărătorului și oferta vânzătorului. Ignorandu-l, Occidentul îl va pune pe Putin într-o poziție incomoda și îl va aduce la masa negocierilor.

La rândul său, prin creșterea cheltuielilor de apărare ale SUA, sugerate de Trump, trebuie să reamintim Rusiei că nu va putea concura cu America. În cazul în care Congresul aprobă planul lui Trump, Statele Unite vor cheltui pentru apărare de 11 ori mai mult decât Rusia. In plus, noul guvern american a vorbit despre planurile sale de revigorare a programului de apărare antirachetă al SUA. În opinia autorului, Trump are o fixație pentru încheierea de „afaceri chilipir”, în aceasta constă cheia înțelegerii politicii sale externe.

În al treilea rând, modul în care SUA se va ocupa de Rusia va fi perceput în lume ca semn al puterii , și cei de la Washington înțeleg acest lucru. Lui Trump nu îi pasa de soarta Ucrainei, dar Casa Albă este conștient de faptul că, dacă vă permite Moscovei să eludeze acordurile de la Minsk, acest lucru va fi privit ca un semn de slabiciune al SUA. Prin urmare, echipa lui Trump cauta acum solutii: cum să-i aratăm puterea Rusiei și, în același timp, sa realizam o cooperare. „Să permita Rusiei să dicteze condițiile nu face parte din planurile administratiei SUA” – scrie autorul.

In plus, accentul strategic al Statelor Unite se va deplasa dinspre Europa spre Asia, iar această tendință a devenit mai pronunțată în timpul administrației Obama. Acum, chiar și cei mai sceptici analisti politici vorbesc despre probabilitatea unui conflict naval între SUA și China.

Trump nu vrea să acorde multa atenție politicii externe, scrie publicatia. Strategia lui este sa realizeze afaceri profitabile pentru SUA, indiferent de costul politic. Prin urmare,  Spectator crede ca în raport cu Rusia, interesele SUA vor fi o prioritate pentru Trump.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to SPECTATOR: Strategia lui Trump față de Rusia – expectativă și înarmare

  1. mocanu dan spune:

    TRAMP VA AVEA MAREA ONOARE DE A IMPARTI HOITUL RUSIEI IN MAI MULTE SATRAPI ASIATICE ASA CU A FACUT SI INAINTASUL SAU RONALD REGAN CU URSS-UL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top