putinScopul principal al lui Putin este sa restabileasca vechile granițe ale URSS. Președintele rus vrea să recupereze ceea ce, în opinia sa, i s-a furat. În acest sens, jurnaliștii Standpoint au încercat să-și imagineze ce se va întâmpla în lume în următorii cinci ani în cazul în care liderul rus îşi va vedea visul devenit realitate.

Chiar de la început trebuie spus că mulți nu credeau că Uniunea Sovietică va dura atâta timp. Autorii publicatiei britanice susţin ca bolile epocii sovietice, cum ar fi decalajul tehnologic faţă de Occident, nu au dispărut, însă Putin refuza să mai joace „rolul mesianic în intențiile sa de a converti lumea la comunism.” Autorii cred că scopul principal al președintelui rus este acum restaurarea vechilor granițe sovietice, ca Putin „vrea să recupereze ceea ce, în opinia sa i s-a furat.”

Dar cum va fi Rusia în lume în următorii cinci ani?

Așa cum se menționează în articol, este puțin probabil ca pe plan intern Putin va dori restabilirea situației existente în Rusia înainte de venirea la putere a lui Gorbaciov. Libertatea de circulație va fi limitată, cu toate acestea, restricția nu va fi la fel de dură ca în perioada sovietică. Oricine va dovedi că este loial față de regim va putea calatori contra unei „taxe de călătorie” – i se va permite să părăsească țara pentru un sejur pe timp limitat în străinătate. Rămânerea în străinătate pentru o perioadă mai lungă va fi, de asemenea, permisa, cu condiția ca o parte semnificativă din banii câștigați sa fie repatriată în țară sub forma de valută străină.

Manualele vor fi rescrise, propaganda va crește, se vor crea mișcari patriotice de masă, îşi continua jurnalistii „profetia”.

Nivelul de trai va fi un pic mai bun comparativ cu perioada Brejnev, deși va marca un număr de „variatii regionale”. Iar dacă acesta va scadea, ca urmare a hrăpăreţului sector militar, regimul va putea oricand acuza „viciosul imperialism american” care comploteaza împotriva poporului rus. rusia versus URSS

„Cum va acţiona Putin în politica externă? Va fi lent. El este un oportunist, gata să profite de oportunitățile existente, dar este un oportunist şi pentru că îi place să-şi creeze oportunități. În anii următori el va continua sa preia controlul altor părți ale Ucrainei, dar nu întreaga țară. Alipirea diferitelor foste republici sovietice va fi facila: ele vor reactiona la amenintari. Este puțin probabil ca Putin să le oblige să faca o schimbare de regim, de aceea, liderii existenti vor accepta în mod voluntar (ca in relatia feudal-vasal) sa intre in ascultarea Rusiei „, – scrie publicatia.

Piatra de poticnire continuă să fie reprezentata de tarile baltice. Deși sunt membre NATO, alianta se va multumi sa „faca o mulțime de zgomot despre apărarea împotriva agresiunii ruse”, dar în realitate se va abtine de la actiuni ferme.

Standpoint sustine ca Putin va începe cu Letonia, unde există o minoritate rusa numeroasa. El va dori sa-i readuca pe rusi la „vatra stramoseasca”,  va încuraja organizarea de demonstratii, la care rusii vor cere cetățenia statului rus, apoi va cere reprezentarea proportionala a rusilor in guvernul leton. Ca urmare, țara va deveni neguvernabilă, iar apoi, letonii vor decide că Putin este răul cel mai mic, iar NATO nu va avea nicio posibilitate de a interveni.

„Și care va fi următorul pas după restaurare frontierelor sovietice? Putin se va culca pe lauri. Îşi va evalua potentialul militar și va recunoaște limitările aferente. Nu va mai avea alte cereri teritoriale, iar foștii sateliți din Europa de Est vor respira a ușurare. În schimb, Putin își va îndrepte atenția către îmbunătățirea standardului de viață al națiunii ruse, care a suferit o lungă perioadă de timp. El poate face acest lucru gratie uriașelor resurse naturale ale țării „- sugerează Standpoint.

În ceea ce privește ce se va întâmpla după Putin, jurnaliștii nu pot da un răspuns clar. Autorii sugerează doar că succesorul lui Putin, sub presiunea China și a unelor țări musulmane, va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

68 Responses to Standpoint: Sub presiunea islamului şi a Chinei, succesorul lui Putin va începe negocierile de aderare la UE

 1. cozubas spune:

  Radu,lasa internetulca-ti intrerupe contactul cu lumea reala….

 2. Zorg spune:

  Radu. Legat de GALILEO, europenii se screm de ani de zile și n-au reușit să ridice decât 2 sateliți și cred că vor rămâne în urmă – e mai mult de vorbit aici – îmi pare rău, dar asa e realitatea. GLONASS’ul rusesc e îmbătrânit și dă chixuri – te piși pe el. Vine din urmă tare COMPASS’ul chinezesc, iar Japonia pregătește o surpriză prin 2018 (va redefini sistemul de navigație)

  • Zorg spune:

   …adică vom avea poziționare centimetrică pe telefon

  • Zorg spune:

   Încă ceva, receptoarele GPS actuale chinezești folosesc hardware american învechit și software britanic. Parol!
   Sistemul GPS american este, momentan, cel mai bun.

   • Radu spune:

    Sant perfect de accord ca software-ul american e cel mai bun. Spuneam doar ca rusii nu au nimic pe piata. Ma bucur ca suntem de accord! :)))

   • Radu spune:

    Nu sustin ca le stiu pe toate. Nu ma supar cu nimic. 🙂 Insa nici sa vii, cum fac cei doi propagandisti de pe aici sa-mi spui ca cel mai bun e un avion rusesc, avion care a fost produs in doua exemplare si care va intra in fabricatia de serie in 2017. ca tancul Armata are un tun cu 20 % mai puternic!?!?! Ca SUA a incalcat de 50.000 de ori rezolutiile ONU, etc.

   • Radu spune:

    Legat de programul spatial european, chiar si europenii spun ca s-au facut pasi insuficienti…

    • Zorg spune:

     E ceva cu care sunt la curent și îți spun sigur că din start a mers prost, nu s-au înțeles. Cine știe, pe viitoar, poate mai multă mobilizare. Rusia lucrează la un sistem comun de navigație cu Belarus și Kazahstan. GLONASS’ul rusesc este „sprijinit” de indieni, așa cum și japonezii sunt „implicați” în GPS’ul american.
     PS. 1 – Vorbeam de hardware. În afară de Kaspersky n-am cunoștință de vreun soft rusesc.
     PS. 2 – E un zvon cum că acest producător de antivirus rusesc a început afacerea cu crearea de viruși (el venind pe piață cu un antivirus la virușii creați de el). Dar, e doar un zvon 😉

   • Radu spune:

    Sunt un mare cacat si recunosc asta.

   • Radu spune:

    Despre Galileo. In decembrie sant prevazute inca doua misiuni. Daca se respecta calendarul, primele servicii vor fi propuse la jumatatea lui 2016. In 2018, este programat a se avea 26 sateliti operationali si un sistem de navigare prin satelit 100% european.
    La sfarsitul anului 2020 costurile se vor ridica la 13 miliarde de euro.

 3. Radu spune:

  Copernicus – Programul de observare a Pământului
  Copernicus este cel mai ambițios program civil de observare a Pământului pus vreodată în practică.
  Este un ansamblu de sisteme complexe care colectează date despre Pământ cu ajutorul sateliților și al senzorilor de la sol, din spațiu și de pe mare.
  Programul Copernicus le va oferi factorilor de decizie, întreprinderilor și cetățenilor informații actualizate și fiabile asupra modului în care evoluează planeta și clima sa. Aceste date vor facilita previziunile cu privire la tendințele climei.
  Copernicus are multe alte aplicații, inclusiv în domenii precum:
  •amenajarea teritoriului
  •protejarea naturii
  •agricultura și silvicultura
  •sănătatea
  •reacția în cazul producerii unor catastrofe
  •transportul
  •turismul.
  Copernicus este coordonat și gestionat de Comisia Europeană. Infrastructura prin satelit este gestionată de Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) , iar senzorii sunt realizați de Agenția Europeană de Mediu și de statele membre.
  EUMETSAT Traducerile linkului anterior English (en) , organizația europeană pentru exploatarea sateliților meteorologici, va oferi sprijin operațional și serviciilor Copernicus de supraveghere a mediului marin, a atmosferei și a schimbărilor climatice.
  Galileo – navigație prin satelit
  Galileo este sistemul global de navigație prin satelit al UE. Este versiunea europeană a sistemului american GPS (Global Positioning System) și a sistemului rusesc Glonass.
  Galileo este primul sistem civil de navigație prin satelit. El va fi compatibil cu sistemul american și cu cel rusesc, dar independent de acestea.
  Permițând o localizare în timp real cu o eroare de aproximativ un metru, Galileo va fi mai precis decât sistemul GPS.
  Rețeaua va include 30 de sateliți (dintre care șase sateliți activi de rezervă) și va fi finalizată până în 2020. Primele servicii Galileo vor deveni disponibile în 2016.
  Aplicațiile potențiale ale sistemului Galileo sunt numeroase și variate. Printre acestea se numără:
  •gestionarea traficului și a transporturilor
  •operațiunile de salvare
  •agricultura
  •protecția civilă
  •marcajul temporal și sincronizarea orei.
  Investițiile UE în programul Galileo ar urma să creeze noi oportunități de piață și locuri de muncă în sectorul receptoarelor de semnale prin satelit și în cel al aplicațiilor bazate pe satelit.
  Partenerii programului Galileo:
  • Comisia Europeană – gestionarea și finanțarea integrală a programului
  • Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) – concepție, dezvoltare, achiziții publice și validare. Agenția a cofinanțat fazele de definire, dezvoltare și validare pe orbită ale programului Galileo.
  • Agenția GNSS European Traducerile linkului anterior English (en) – exploatarea sistemului atunci când acesta va fi finalizat.
  EGNOS – sistem de augmentare cu ajutorul sateliților
  EGNOS este sistemul european bazat pe sateliți care îmbunătățește precizia GPS, reducând marja de eroare de la 10 la circa 2 metri (95%). De asemenea, avertizează utilizatorii în legătură cu eventualele probleme legate de semnalele GPS. EGNOS a fost precursorul programului Galileo.
  El utilizează 3 sateliți pentru a corecta erorile GPS și furnizează date mai precise de localizare.
  Spre deosebire de Galileo, EGNOS este un sistem paneuropean (nu global) și depinde de GPS.
  Este un proiect realizat în comun de Comisia Europeană, Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) și Eurocontrol Traducerile linkului anterior English (en) (organizația europeană de control al traficului aerian).
  Exemple de aplicații ale EGNOS:
  • aviație – ameliorarea navigației și elaborarea unor planuri de zbor mai eficiente
  • cercetare și salvare – ajutor pentru elicopterele care aterizează în zone dificile
  • controlul traficului- reducerea timpului de intervenție în caz de urgențe
  • trafic feroviar – localizarea precisă a trenurilor
  • agricultura de precizie – gard virtual, detectarea fertilității bovinelor.

  • Radu spune:

   Astept un raspuns de la Alex, exemple de software rusesc. :)))

   • alex spune:

    de Kaspersky n-ai auzit,nu?

    • Radu spune:

     In 2010, cifra de afaceri din domeniul IT&C din Romania a crescut cu 8%, iar in 2011 avansul a fost de 2%, revenindu-se astfel la nivelul de 9,4 miliarde de euro inregistrat in 2008.
     Desi piata romaneasca a aplicatiilor software pentru business a scazut cu 3,5% in 2011, spre 78,3 milioane dolari, estimarile unui studiu IDC arata ca in anul curent va creste si va continua trendul ascendent in urmatorii ani, astfel ca in 2016 va atinge 110 milioane dolari.

     In ultimii ani, produsele soft cu licenta „Made in Romania” au inceput sa fie extrem de cautate pe piata S.U.A. si pe cea a Uniunii Europene, exporturile unor astfel de servicii crescand vertiginos de la un an la altul (ritm de crestere de 75% pe an).

     In Appstore exista peste 400 de aplicatii romanesti si un numar aproape similar de aplicatii se gaseste si pe piata dedicata platformelor Android, conform Syscom Digital. Numarul aplicatiilor dezvoltate in Romania este in continua crestere si se estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2013 vor fi de cinci ori mai multe, decat in prezent.

     Cele mai importante servicii in acest domeniu vizeaza: consultanta, proiectare, implementare, service, mentenanta, outsourcing – realizarea de aplicatii soft la comanda- destinate in principal pietei externe.

   • alex spune:

    Da un google pentru Nginx.

    • Radu spune:

     Bine, pai cu doua soft-uri imi motivezi tu superioritatea rusa? Bit defender-romanesc, Rav- romanesc, cumparat de Microsoft. Hai sa nu merg mai departe in Europa. :))) Ma limitez la Romania.

     • alex spune:

      Ea cauta ce fac companii astea rusesti de vreo 60 miliarde de dolari anual:
      1C
      ABBYY
      Agnitum
      Akella
      Alawar
      ALOE Systems
      Auriga
      CBOSS Corporation
      Center of Financial Technologies
      DataArt
      Dr. Web
      Eagle Dynamics
      Elecard
      Gaijin Entertainment
      Kaspersky Lab
      Mapilab
      MERA Networks
      MetaQuotes Software
      Nginx
      Nival
      PayTracker
      Raidix
      Reksoft
      RELEX Group
      Rhonda Software
      RMCSoft
      Sibers
      Smart-Soft
      Softline International
      SPB Software
      Targem Games
      Telesystems
      XIM, Inc.

     • Clau spune:

      merci alex pt lista de firme. Bine de stiut si de …evitat.
      Apropo alexeievici…sper ca nu confunzi cifra de afaceri cu profitul ca voi aveti cifra de afaceri umflat ca lucrati in pierdere numai asa sa aveti de lucru, de aceea sunteti in faliment si tehnologic zero-barat, ca nu va mai vrea nimeni auzi? dar chiar nimeni!

     • alex spune:

      Pt Clau,inseamna ca o sa eviti cam 20% din siteurile actuale,iar peste 5 ani cam 90% dintre ele.Cauta Nginx pe google si vezi ce face.

     • Clau spune:

      lasa alex, cand dispare o firma imediat ii ia locul o alta cu produse si mai bune/performante. Asa functioneaza economia de piata…e greu sa-ti explic pt ca nu exista nimic din rusnacia sa-ti dau ca exemplu…sau poate intelegi asa ca economia de piata este exact invers fata de cum functioneaza feudalismul intunecat si salbatic la voi. Deci lasa Nginx ca nimeni/nimic nu e de neinlocuit (putinika crede invers dar na asa e la voi, sunteti cam pe dos). Iar prognoza ta pe 5 ani… am avut si noi un bolsevic, cizmar, el a stabilit cincinalul in octombrie si apoi n-a mai prins Craciunul. La fel si la voi, e greu de spus cum o sa intrati in 2016…si cati ca pitikul are chef sa va mai rareasca tineretul pana atunci

     • Radu spune:

      NGIX e o firma californiana :)))

     • Radu spune:

      Nginx, Inc., San Francisco, California.

    • Radu spune:

     Da, inginer rus si firma din California.

     • alex spune:

      Da de bitdefender,de ce il lauzi?Si ea e o firma din California?Ah a fost fondata in Romania.Pai si astea au fost fondate in Rusia.Faza ca si-au mutat sediul in SUA in Sillicon Valley inseamna ca sunt firme rusesti si romanesti,sau doar americane.Raspunde-mi,ba inteligentul lu peste.

     • Radu spune:

      Depinde de capitalul majoritar si forma juridica mai sula ruseasca!

     • Radu spune:

      Bitdefender este o companie de securitate cibernetică, înființată în noiembrie 2001 de Florin și Măriuca Talpeș. Cu sediul central în București, România, Bitdefender are reprezentanțe în SUA, Germania, Spania, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.

     • Radu spune:

      Tu nu te mai poti oprii din minciuna? imi dai exemple de avioane rusesti care inca nu se produc, de firme rusesti cu capital majoritar si cu sediul in state, imi spui ca firmele romanesti sant de fapt americane, imi spui ca toata tehnologia spatialla e ruseasca. Mai potoleste-te baiatule cu minciunile astea crase

     • alex spune:

      NGINX INC e in Rusia.Uita-te mai bine pe pagina de Wikpedia.O subsidiara e in Calfornia.

  • Radu spune:

   Uite un exemplu si de tehnologie romaneasca:

   Compania braşoveană, cu afaceri de 2,2 mil. euro în 2010, vinde mai multe tipuri de telefoane mobile şi tablete PC care rulează sistemul de operare Google Android.
   „Ceea ce este important este că aici în România se lucrează la design, la software şi – în unele cazuri – şi la asamblare. Vom lansa în curând pe piaţă şi un telefon mai «smart».” Compania românească a lansat luni şi un notebook sub marca Allview în încercarea de a se extinde pe noi pieţe şi pentru a-şi mări vânzările. Şi produsele vândute de Televoice sub brand propriu sunt asamblate în China, însă partea de software şi design este realizată în România. Televoice a avut anul trecut afaceri de 1,6 mil. euro.

   • alex spune:

    Allview doar rebranduieste niste chinezarii gen Gionee.LOL,esti prost de rupi.Aia se duc la firma chinezeasca si in loc de logoul Oppo sau Gionee pun logoul AllView.Mare branza.O fabrica care produce smartphoneuri costa miliarde de euro.

    • Radu spune:

     Bravo! Educatia si civilizatia rusa.Daca pentru tine productia unui soft in Romania si ansamblarea modelului in China inseamna un motiv de injuraturi, si-mi vi cu un exemplu rusesc, ce sa mai spun. Vorba ta, da pe google si vezi cine produce softul. Si nu-I mai veni cu doar un exemplu daca vrei sa dovedesti superioritatea rusa. Sti ca nu e cazul. In tehnologie santeti varza.

    • Radu spune:

     Atomistix

     C
     CCI Europe
     Ciklum
     CLC bio
     Copenhagen Shipping Exchange
     COWEX A/S

     D
     Deadline Games
     Dynamicsoft

     E
     The Eye Tribe

     I
     IO Interactive

     J
     JN Data A/S

     K
     Kiloo
     KMD (company)

     M
     Maconomy
     Milestone Systems

     S
     Savivo
     Shape ApS
     SYBO Games

     T
     Ticra

     W
     Wallmob
     WebCRM

    • Radu spune:

     Imi place, dai firme care apartin de Microsoft ca fiind firme rusesti….Si hai mai propagandistule sa pastram distanta. ca de injurat stiu ca voi rusii va pricepeti de minune. Nu ne-am tras de sireturi, iar alta data, cand imi dai exemple de tehnologie ruseasca, nu-mi da exemple de la Microsoft. De oameni marunti ca tine-s satul! Du-te-n Rusia, in domeniu, vei ajunge un mare programator… si lasa-ne…de chestii din astea ieftine-s satul. Cifre de afaceri scoase din burta si firme americane…pe care le dai drept rusesti…Bravo!

 4. Radu spune:

  Apropo, rusii nu-si doresc sa intre pe cai albi in Europa. Ei o fac pe tancuri. Atunci cand isi vor dori caii albi, inseamna ca si-au regasit respectful de sine si ratiunea. Atunci si noi, europenii vom incepe sa-i respectam. Doar atunci, cand nu vor mai finanta partidele de dreapta din Europa si cand vor inceta sa anexeze teritorii din batranul continent.

 5. rusmy spune:

  Am spus de mult timp ca Rusia va intra in UE ,e un plan de pe vremea lui Gorbaciov . Noua uniune se va numi Casa comuna Europeana,de la Atlantic la Urali. Rusia si Germania vor conduce Europa..

 6. george spune:

  Categoric asta este solutia de viitor a rusilor. Ei sint ,in esenta un popor european si nu asiatic. Partea proasta este balastul reprezentat de imensul lor teritoriu care este mostenirea trecutelor imperii rusesti. Este disproportionat in raport cu puterea lor efectiva de azi si din viitor si se afla asezat pe spatiul vital al Chinei. Nu il vor putea proteja la infinit si daca nu se va reusi instaurarea unei conduceri mondiale globale care sa poata preveni distrugerea totala a omenirii, nu au decit o sansa. Un nou imperiu,mult mai puternic, Europa, care ,indiferent ce nume va purta sau ce entitate va fi, va garanta faptul ca rusii nu vor fi eliminati de chinezi pina la unul,sau ,in cel mai fericit caz,deveni o provincie micuta a Chinei. China este problema, toti decidentii planetei stiu asta,problema este cind va incepe. Pina atunci rusii fac ce fac doar pentru a intra pe poarta mare si pe cai albi in Europa, asa cum cred ei ca ii sta bine unei mari natiuni,iar in Europa sa detina puterea deciziilor . Romania nu are din nefericire aplomb si onoare,nu din cauza marimii sau micimii ei ci datorita stupizeniei,lasitatii,lacomiei generale si a lipsei de implicare a elitelor. Astfel,locul nostru este cel care este, iar perceptia despre Romania ca despre o tara hotomana si neloiala va dainui . Intram pe usa din dos dupa ce plingem ani de zile si li se face mila. Niste maidanezi la care trebuie sa le dea stapinii o coaja de piine. O meritam.Dar mai stii ? Poate eforturile unui Severin, Ponta,Tariceanu,Basescu sau Oprescu ne vor aduce rapid in alta pozitie ,in conformitate cu valoarea noastra reala.

  • Radu spune:

   Da, propaganda …))) Rusia este prin definitie si mentalitate un popor orice, numai european nu. Iar perceptia ta despre Romania iti apartine. Aici, unde traiesc eu, romanii sant respectati. Si mai mult decat atat, romanii de aici iubesc Romania. Uite diferenta dintre mentalitatea europeana si cea ruseasca. Nu inteleg de ce ai divagat in loc sa-mi raspunzi la ceea ce am scris. :)))

   • Radu spune:

    Apropo, rusii nu-si doresc sa intre pe cai albi in Europa. Ei o fac pe tancuri. Atunci cand isi vor dori caii albi, inseamna ca si-au regasit respectful de sine si ratiunea. Atunci si noi, europenii vom incepe sa-i respectam. Doar atunci, cand nu vor mai finanta partidele de dreapta din Europa si cand vor inceta sa anexeze teritorii din batranul continent.

  • Clau spune:

   mda…saba/abas iar a uitat cum il cheama, acum se prezinta ca george

 7. Radu spune:

  Da Alex? Asa se vede UE prin prisma ruseasca?!? Sti ca prisma inverseaza imaginea:)))) Stai tu linistit! Iti spun eu ca e bine! Insa ai dreptate. Rusia nu va fi primita niciodata in UE. Motive? Doar doua: diferentele uriase de civilizatie si de decalaj tehnologic.

  • alex spune:

   Asta cu decalajul tehnologic las-o mai moale,ca mai toate produsele le luam din China.TV,PC,Smartphone,AC,etc.Te rog spune-mi unde e UE superioara tehnologic Rusiei si nu poate fi luat din China?Ce are UE si Rusia nu are sau nu poate avea?Da-mi niste exemple.

   • Radu spune:

    Pai asta e problema dragul meu propagandist. Ca Rusia trebuie sa-si cumpere tehnologia din alta parte. Problema e faptul ca nu o are. Iar schimbul de produse cu valoare adugata este net in defavoarea ei. Da, Rusia nu produce produse de inalta tehnologie, ci le importa. Din China, UE, SUA, atat cat ii mai permit restrictiile economice. Iar China, dragul meu propagandist va profita, iar balanta comerciala intre doua tari va fi net in favoarea Chinei. Rusia va continua sa-si exporte materiile prime, iar China ii va livra tehnologie. Datorita acestui fapt, China a profitat si si-a negociat importurile de materii prime net in favoarea ei. Iar prietenia Ruso-Chineza, asa cum vrei tu sa o afisezi, este un mit rusesc. La ultima intalnire ONU, Rusia a facut din nou nota discordanta in timp ce China si-a afirmat atat sprijinul financiar (de zeci de miliarde de dolari) pentru actiunile ONU din Africa, cat si prin infiintarea unui contingent de politisti. China a decis sa faca un pas spre globalizare, in timp ce Rusia a ales sa se izoleze.
    Ce nu mai are Rusia? Piata Europeana, majoritara in exporturile rusesti pana nu demult.
    Limitarea capacitatea bancilor si firmelor rusesti de a-si aduce capitalul pe pietele occidentale.
    La o conferinta pe teme de energie, organizata la St Petersburg, adjunctul ministrului energiei, Alexandr Erkov a spus ca, în viitorul apropiat, companiile specializate in exploatarea resurselor energetice vor avea un deficit de cel puţin 20 de platforme de foraj.
    dezvoltarea de câmpuri petroliere offshore in Rusia se afla sub o mare intrebare din cauza sancțiunilor anti-ruse. Companiile de petrol și gaze rusesti pur și simplu nu vor avea echipamentul necesar pentru a lucra in largul marii.
    Rusia va inregistra pe termen mediu o scădere semnificativă a producției de hidrocarburi.
    Alimentatie – De ce crezi ca au inceput sa-si fabric branzeturile cu inlocuitori de lapte?
    Lista poate continua in turism, aviatie-vezi dependenta de tehnologia Ucraineana, iar cel mai bun exemplu este scaderea dramatica a PIB-ului rusesc si devalorizarea rublei.

   • Radu spune:

    Iar eu, dragul meu propagandist, vorbeam de imposibilitatea aderarii Rusiei la UE, nu a Chinei! :))) De inferioritatea tehnologica a Rusiei, nu a Chinei. :))) Iar daca raspunsul meu de mai jos nu te satisfice pe deplin, poti pune intrebari. Dar te rog sa o faci intr-un spirit European! :))

    • alex spune:

     Cum am mai zis Rusia isi ia ce are nevoie din China.Dar la fel face si UE.Zi si mia unde produce UE telefoane,tv-uri,AC,procesoare,imbracaminte,etc?UE nu mai are industrie,are doar corporatisti.Sigur mai sunt producatorii auto care au cele mai mari fabrici in UE.Macar Rusia cand a vazut ca USA cam spioneaza pe toata lumea a luat masuri si a decis sa-si produca singura softul si hardware-ul.UE n-a facut asta.Apropo,Romania si Bulgaria au aderat la UE.Noi cum suntem,superiori tehnologic Rusiei?Adica,esti serios cand debitezi lucrurile astea?

     • Radu spune:

      Era un punct care mi-a scapat. Santem Europeni! Asta e avantajul nostru. Istoria nu te iarta. Iar de data asta nu a iertat Rusia.

     • Radu spune:

      •sistemul de observare a Pământului Copernicus
      •programele de navigație prin satelit Galileo/EGNOS
      •explorarea spațiului
      •cercetarea în domeniul spațiului
      Copernicus – Programul de observare a Pământului

      Copernicus este cel mai ambițios program civil de observare a Pământului pus vreodată în practică.

      Este un ansamblu de sisteme complexe care colectează date despre Pământ cu ajutorul sateliților și al senzorilor de la sol, din spațiu și de pe mare.

      Programul Copernicus le va oferi factorilor de decizie, întreprinderilor și cetățenilor informații actualizate și fiabile asupra modului în care evoluează planeta și clima sa. Aceste date vor facilita previziunile cu privire la tendințele climei.

      Copernicus are multe alte aplicații, inclusiv în domenii precum:
      •amenajarea teritoriului
      •protejarea naturii
      •agricultura și silvicultura
      •sănătatea
      •reacția în cazul producerii unor catastrofe
      •transportul
      •turismul.

      Copernicus este coordonat și gestionat de Comisia Europeană. Infrastructura prin satelit este gestionată de Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) , iar senzorii sunt realizați de Agenția Europeană de Mediu și de statele membre.

      EUMETSAT Traducerile linkului anterior English (en) , organizația europeană pentru exploatarea sateliților meteorologici, va oferi sprijin operațional și serviciilor Copernicus de supraveghere a mediului marin, a atmosferei și a schimbărilor climatice.

      Galileo – navigație prin satelit

      Galileo este sistemul global de navigație prin satelit al UE. Este versiunea europeană a sistemului american GPS (Global Positioning System) și a sistemului rusesc Glonass.

      Galileo este primul sistem civil de navigație prin satelit. El va fi compatibil cu sistemul american și cu cel rusesc, dar independent de acestea.

      Permițând o localizare în timp real cu o eroare de aproximativ un metru, Galileo va fi mai precis decât sistemul GPS.

      Rețeaua va include 30 de sateliți (dintre care șase sateliți activi de rezervă) și va fi finalizată până în 2020. Primele servicii Galileo vor deveni disponibile în 2016.

      Aplicațiile potențiale ale sistemului Galileo sunt numeroase și variate. Printre acestea se numără:
      •gestionarea traficului și a transporturilor
      •operațiunile de salvare
      •agricultura
      •protecția civilă
      •marcajul temporal și sincronizarea orei.

      Investițiile UE în programul Galileo ar urma să creeze noi oportunități de piață și locuri de muncă în sectorul receptoarelor de semnale prin satelit și în cel al aplicațiilor bazate pe satelit.

      Partenerii programului Galileo:
      • Comisia Europeană – gestionarea și finanțarea integrală a programului
      • Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) – concepție, dezvoltare, achiziții publice și validare. Agenția a cofinanțat fazele de definire, dezvoltare și validare pe orbită ale programului Galileo.
      • Agenția GNSS European Traducerile linkului anterior English (en) – exploatarea sistemului atunci când acesta va fi finalizat.

      EGNOS – sistem de augmentare cu ajutorul sateliților

      EGNOS este sistemul european bazat pe sateliți care îmbunătățește precizia GPS, reducând marja de eroare de la 10 la circa 2 metri (95%). De asemenea, avertizează utilizatorii în legătură cu eventualele probleme legate de semnalele GPS. EGNOS a fost precursorul programului Galileo.

      El utilizează 3 sateliți pentru a corecta erorile GPS și furnizează date mai precise de localizare.

      Spre deosebire de Galileo, EGNOS este un sistem paneuropean (nu global) și depinde de GPS.

      Este un proiect realizat în comun de Comisia Europeană, Agenția Spațială Europeană Traducerile linkului anterior English (en) și Eurocontrol Traducerile linkului anterior English (en) (organizația europeană de control al traficului aerian).

      Exemple de aplicații ale EGNOS:
      • aviație – ameliorarea navigației și elaborarea unor planuri de zbor mai eficiente
      • cercetare și salvare – ajutor pentru elicopterele care aterizează în zone dificile
      • controlul traficului- reducerea timpului de intervenție în caz de urgențe
      • trafic feroviar – localizarea precisă a trenurilor
      • agricultura de precizie – gard virtual, detectarea fertilității bovinelor.

     • Radu spune:

      SUA spioneaza pe toata lumea in ceea ce priveste tehnologia?!?!? Tu esti autist!?!?!

    • alex spune:

     De GLONAS,n-ai auzit?E functional de mult timp!!!Face cam tot ce face si Galileo.De tehnologia spatiala ai ajuns sa vorbesti.Stii cum ajung astronautii europeni pe statia spatiala internationala?Nu?Iti spun eu:cu NAVETELE SPATIALE RUSESTI SOYUZ!!!!!Unde sunt NAVETELE SPATIALE EUROPENE care sa duca astronautii UE pe ISS?Ah,n-avem.Ghinion.Ne rugam la rusi sa ne duca si pe noi.

     • Radu spune:

      Su PAK FA Aeronava va intra în producția de masă în 2017. Tu-mi spui de superioritatea unui avion care inca nu se produce? Au fost fabricate doua modele. Las-o moale cu propaganda.
      Stația Spațială Internațională este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene)..

     • Radu spune:

      Naveta Progress, care urma să aprovizionze Stația Spațială Internațională, nu a reușit să andocheze, iar operatorii de zbor ruși au pierdut controlul asupra navetei, care ar urma să cadă, cel mai probabil, pe Pământ. Nu se știe însă când, pentru că sunt mai mulți factori care ar putea interveni în căderea absolut incontrolabilă a navetei.
      Nu vom apela la asa ceva, mutumim frumos dar NU!

     • Radu spune:

      In 2011, o racheta Soyuz care transporta o naveta cargo similara s-a prabusit in regiunea Altai la putin timp dupa lansare.

     • alex spune:

      Ma radule,ia zi cate navete ale americanilor de alea scumpe au explodata,mai tii minte?Nu?2.Vedeai o saptamana in continuu stiri despre explozia lor.Las-o mai moale in domeniul spatial,ca rusii sunt foarte tari acolo.Stii tu,primul satelit,prima fiinta vie in spatiu,primul om in spatiu,UE ce a facut?Nimic.Ah,face autostopul la navetele rusesti.

     • Radu spune:

      Da mai propagandist rus, rusii au o tehnologie extraordinara in domeniul spatial. Au si avut cativa scriitori celebrii, doar ca toate lucrurile aste sunt murdarite de razboaie, de dictatori si mentalitati retrograde. Am colegi rusi cu care pot discuta normal. Fugiti din cauza unuia ca Putler sau ca tine. Oameni care au luat drumul vestului. Si m-am lasat dus de val din cauza unui nimic ca si tine, care-mi propovaduieste rasa superioara rusa, sau oricare ar fi ea!!! Pai oamenii astia de care vorbesc, rusii astia nu se cred altceva decat oameni normali…si pleaca capul atunci cand aud de Putin. De rusine il pleaca!
      Mi vinde-mi avioane care nu se fabrica si firme americane pe post de material sovietic….Marea rasa superioara! Cacat!

   • Radu spune:

    Poate data viitoare o sa vorbim de industria auto: BMW, Mercedes, Audi, Renault, Ferari, Lamborghini…de industria moto, ca stiu ca rusilor le plac. Sau de investitiile private si bancile din Europa.

    • alex spune:

     Sa vorbim de industria spatiala.Singurii care mai pot trimite astronauti pe statia spatiala sunt rusii.Tare nu?Sa vorbim de industria militara comparativ cu cea europeana :aici diferentele chiar sunt semnificative.Noul tank Armata are un tun cu 20% mai puternic decat orice alt tanc.Noile avioane stealth Su PAK FA sunt mai rapide si mai manevrabile decat f35 american.Sa nu mai vorbim de noile submarine nucleare si alte arme la care europenii doar viseaza.

     • Radu spune:

      Ce vorbesti. Industria spatiala? Doar rusii? Tancul armata?
      Su PAK FA Aeronava va intra în producția de masă în 2017…SI TU-MI SPUI CA E SUPERIOARA. Mai baiete!!! Las-o mai moale cu minciunile astea de tip bolsevic!!!

     • alex spune:

      Ma radule,americanii platesc taxe la rusi ca sa-si trimita astronautii pe statie.La fel fac si europenii si japonezii.I-a da tu un search pe google.

     • Radu spune:

      Gata, am dat : Urmatoarea nava care va ajunge la ISS este Dragon a societatii americane SpaceX, care va fi lansata din Cap Canaveral in 19 iunie. Aceasta transporta circa 2,2 tone de material stiintific si provizii.

     • Radu spune:

      Rusia a pierdut controlul asupra navetei cargo Progress, care a inceput sa cada spre Terra. Aceasta transporta si o replica a steagului Armatei Rosii arborat deasupra Berlinului in 1945.

      Operatorii rusi de zbor au piedut controlul asupra navatei cargo fara echipaj uman Progress care ar fi trebuit sa aprovizioneze Statia Spatiala Internationala (ISS) si care urmeaza sa cada pe Terra, a declarat miercuri pentru AFP un responsabil din cadrul complexului spatial rusesc.

      „A inceput sa cada”, a afirmat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului, adaugand ca „au inceput reactii total necontrolabile”.

      Potrivit acestuia, controlorii rusi de zbor incearca inca sa restabileasca legatura cu naveta, dar fara prea mari sperante.

      „Este imposibil sa spui exact cand naveta va cadea pe Pamant, depinde de multi factori. Dar caderea se va efectua in conditii necontrolabile”, potrivit acestei surse.

      Progress M-27M transporta material stiintific si produse de prima necesitate, precum hrana si apa, dar pierderea sa nu va crea probleme pentru cei sase membri ai echipajului ISS, care dispun de rezerve pentru mai multe luni.

      Specialistii rusi s-au confruntat cu probleme de transmisie a datelor la putin timp dupa lansarea, marti, a navetei de catre o racheta Soyuz de pe cosmodromul din Baikonur si au decis sa schimbe planul de zbor.

      Autoritatile sustineau marti ca Progress isi va putea indeplini misiunea si va andoca la ISS in 30 aprilie.

      Urmatoarea nava care va ajunge la ISS este Dragon a societatii americane SpaceX, care va fi lansata din Cap Canaveral in 19 iunie. Aceasta transporta circa 2,2 tone de material stiintific si provizii.

      Prejudiciul total de la pierderea Progress M-27M este estimat la aproximativ 5 miliarde de ruble. Surse din piata asigurarilor informeaza că „Progress” a fost asigurat de către SOGAZ si „Ingosstrah” la 2 miliarde de ruble pe bază de paritate.

     • alex spune:

      Urmatoarea naveta a fost pe 28 iunie ca s-a amanat cateva zile din cauze meteo.Stii ce s-a intamplat?Nu?S-a cam dezintegrat.Misto tehnologie americana.Nu ma crezi?Da google pe SpaceX CRS-7.:}}}}

   • Radu spune:

    Da, era sa uit de invatamant. Din ce am vazut, demnitarii rusi prefer sa-si trimita progeniturile in Europa sau State la invatamant. Mai rar pe la Beijing. Iar daca vorbim de turism si de sotiile lor, cam tot pe la Paris prefer sa-si faca cumparaturile.

 8. alex spune:

  Asta cu aderarea Rusiei la UE e cea mai tare gluma de 1 aprilie ever.UE mai are un pic si se destrama din varii motive si unii cred ca Rusia vrea sa se alature.Oare baietii aia ce au fumat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top