Departamentul de Comert al SUA a adăugat pe lista de sancțiuni două companii rusești din industria militară – „Opîtnoe Konstruktorskoe Buro Novator” și „Titan-Barrikadî”. Washingtonul a explicat că activitățile acestor societati de stat din Rusia „sunt contrare intereselor securității naționale sau politicii externe a SUA”.

După cum se menționează în documentul publicat pe site-ul Registrului Federal al SUA, aceste companii produc  „rachete de croazieră, a căror rază de acțiune intră sub incidența interdicției prevăzute de Tratatul INF“.

Ca urmare, Departamentul de Comert al SUA a impus regim de licențiere pentru toate produsele exportate pentru aceste companii din SUA, precum și pentru produse din alte țări, dacă acestea conțin componente din SUA.

Anterior, cele două întreprinderi au fost introduse în lista de sancțiuni a Trezoreriei SUA, în conformitate cu legea privind ”Combaterea adversarilor Americii prin sancțiuni” (CAATSA).

Legea, semnata de președintele american Donald Trump la 2 august, prevede un termen de 180 de zile, adică aproximativ până în februarie 2018, pentru ca Trezoreria SUA, directorul Serviciului de Informații Naționale și Secretarul de Stat să prezinte date relevante pentru comisiile Congresului.

Includerea în acest raport ar putea duce la introducerea unor sancțiuni cu caracter personal, care implică interdicție de a intra pe teritoriul SUA și înghețarea activelor din SUA, plus interdicție asupra derularii afacerilor cu cetățenii americani și companii din SUA.

De întocmirea listelor de sancțiuni este responsabil Office of Foreign Assets Control (OFAC), o divizie a Trezoreriei SUA, care în 2014 a inclus în lista de sancțiuni a SDN (Specially Designated Nationals – Resortisanți Desemnati special) pe oligarhii ruși Ghenadie Timcenko, Arkadi și Boris Rotenberg și Iuri Kovalchuk, explicând că aceștia fac parte din „cercul personal al lui Putin“. Mai tarzi OFAC a inclus pe lista și pe alți oligarhi, inclusiv pe șeful „Rosneft“ – Igor Secin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a doi producători ruși de rachete de croazieră

  1. bogdan spune:

    Ventilaule ! Poate voiai sa spui Nedisimulata …doar ca voi transnistrenii stati cam prost cu Lb Romana !

  2. bogdan spune:

    Bravo ! Godacii acum un an il lingeau in dos pe Blond(inclusiv Taranu aka Noada) si se imbatau de fericire prin toata Porcia pt alegerea lui ca Presedinte USA ! Acum le sta vodka bauta atunci in gat…si scuipa unde inainte lingeau cu zel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top