Pentru prima dată în ultimii cinci ani, populația Rusiei a început să scadă din nou. În primele 9 luni, declinul natural a fost de 106.000 și o anumită creștere a populației a fost asigurată doar datorită migranților din republicile post-sovietice, scrie Gazeta.ru, citând date Rosstat (Institutul national de statistica al Rusiei).

Publicația arată că declinul natural al populației în ianuarie-septembrie a fost de 106.200 persoane, în comparație cu în aceeași perioadă a anului trecut când s-a înregistrat o creștere mica a populației – de 18.200 persoane. În același timp, cel mai mare număr de decese în această perioadă – 648.000 de persoane – a fost provocat de bolil ale sistemului circulator.

Ramane foarte mare și numărul de sinucideri – conform statisticilor oficiale, în perioada anuarie-septembrie – au fost 15.800 de cazuri. Printre motive se numără problemele financiare, consumul de alcool, dramele în viața personală, precum și conflictele și războaiele.

Potrivit celor mai recente date ale Rosstat, veniturile reale ale populației scad pentru al patrulea an consecutiv. Un sondaj al Centrului de Cercetare al Opiniei Publice din Rusia (VTIOM), arată că circa 10% dintre ruși nu au destui bani pentru hrană, iar 29% nu au suficienți bani pentru îmbrăcăminte. De asemenea, se remarcă faptul că autoritățile nu au reușit să rezolve problema datoriilor salariale.

„În general, numărul de decese in Rusia l-a depășit pe cel al nașterilor cu 8,3%, însă în 17 regiuni ale Rusiei acest excedent a fost de 1,5-1,8 ori”, se afirmă în articol.

Autorul raportează că, dacă nu ar fi fost migranții din republicile post-sovietice, populația Rusiei ar fi scăzut mult mai repede. Se remarcă faptul că Ucraina rămâne principalul furnizor de imigranți – cu o creștere de aproape 50.000 de persoane.

Cu toate acestea, potrivit experților, principala problemă în cazul migranților este nivelul lor scăzut de calificare.

Fluxurile de migrație, deși acoperă o parte din nevoia de muncă a Rusiei, nu compensează costurile calificărilor profesionale. În plus, o creștere a numărului de nou-veniți poate crea tensiuni sociale în societate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Statistica: Etnicii ruși dispar, creșterea populației Rusiei este asigurată numai din migrație

 1. Clau spune:

  ce faini sunt rusnacii astia din jurul kotetzului/kremlinului, o „incrucisare” dintre arieni si vikingi. Priviti cu atentie poza, toti blonzi cu ochi albastri, astia sunt „europenii” care vor sa civilizeze planeta… Natie spurcata de godaci, astia sunt asa de mincinosi incat se mint si cand se uita in oglinda! Ei nu vad cine sunt? Cum traiesc? Ca li s-a uscat rahatul sub bornau de la atata lins in dos?

 2. rsumy spune:

  Ruși borâți !!!

  borất, -ă [At: M. I. CARAGIALE, C., 63 / Pl: ~ați, -e / E: borî] 1 a Vomitat. 2 a Care a vomitat. 3 a (Fam) Scârbos. 4 av (Reg; d. persoane înrudite) Identic.

  https://dexonline.ro/definitie/bor%C3%A2t

 3. bogdan spune:

  Ciudat ! Eu cand eram copil mergeam la tara si vedeam cum scroafele fatau 5-6 chiar si mai multi godaci odata ! Ce s-o fi intamplat cu scroafele din Ospiciul Lumea rusa ! Inteleg ca multe sunt plecate la produs prin Europa sau UAE dar cele ramase sunt sterpe ?!? Naspa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top