SteinmeierÎn urma discuțiilor de la Minsk în formatul normand s-au făcut puține progrese, a anunțat ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, după reuniunea miniștrilor de externe din Ucraina, Germania, Franța și Rusia, relatează Deutsche Welle.

Potrivit acestuia, s-a căzut de acord cu privire la continuraea retragerii trupelor de la linia de demarcație în Donbas și realizarea, înainte de sfârșitul acestui an, a schimbul de prizonieri.

Ministrul german a spus că numărul de zone pentru retragerea trupelor va crește de la trei la șapte, și că Crucea Roșie are acces acum la prizonieri și poate organiza schimbul lor.

În același timp, miniștrii nu au putut să cadă de acord asupra unei „foi de parcurs” pentru realizarea acordurilor semnate la Minsk, în februarie 2015, cu privire la soluționarea conflictului din estul Ucrainei. „Astăzi am întâmpinat din nou dificultati”, – a declarat Steinmeier după discuții.

„Există încă multe întrebări fara raspuns, dar în aceasta seara a fost vizibilă dorinta din partea Rusiei și a Ucrainei ca acest proces sa continue și sa fie dus la capăt”, – a spus Steinmeier.

Anterior, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat că discuțiile miniștrilor de externe în problema „foii de parcurs” au eșuat din cauza faptului că partea rusă nu este de acord asupra priorităților-cheie ale Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Steinmeier: Reuniunea de la Minsk a adus puține progrese

  1. bogdan spune:

    Hai mai lasati-ne cu Minsk 1,2 shpe ! Porcii nu doresc pacea este clar ! Trebuie sa mai lasam putin timpul sa treaca deoarece trece in defavoarea godacilor ! In 2017 se termina toate rezervele godacesti financiare si atunci Marusea tractorista si Ivan kolhoznicul vor vedea ca propaganda TV a piticului dement nu umple frigiderul nci nu are gust in farfurie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top