teroristDoi români, dar şi turci, sârbi, italieni şi germani luptă alături de voluntarii ruşi în estul Ucrainei împotriva forţelor ucrainene, a declarat sâmbătă „premierul” „republicii” de la Doneţk Aleksandr Zaharcenko pentru postul de televiziune pro-Kremlin Life News, citat de BBC News.

„Etnici ucraineni”, care sunt voluntari venind din Rusia şi nu militari, luptă pentru rebeli, alături de „turci, numeroşi sârbi, italieni şi germani şi chiar doi români”, a declarat Zaharcenko, care a anunţat la sfârşitul săptămânii că 1.200 de combatanţi au fost antrenaţi în Rusia.

El a intervenit pe acest post pentru a dezminţi, totodată, că echipamentul folosit de către rebeli proruşi în estul Ucrainei împotriva trupelor guvernamentale a fost furnizat de Rusia.

„Militarii ucraineni ne-au lăsat atât de mult echipament, încât nu avem suficienţi oameni să-l folosească. Mă refer la tancuri, vehicule de transport militar, lansatoare (multiple de rachete de tip) Grad şi aşa mai departe„, a declarat el, în limba rusă, pentru postul Life News.

Într-o interventie la un post de televiziune, fostul ministru de externe Mihai Razvan Ungureanu a declarat canu este exlus ca noul lider separatist doreste sa atraga atentia facand astfel de declaratii. Pe de alta parte, prezenta romanilor in diverse colturi ale lumii in conflicte armate nu ar trebui sa ne mire, asa cum nu ne mira nici prezenta romanilor mercenari  in forte armate precum Legiunea Straina.

Noul lider separatist din Doneţk a declarat anterior că forţele sale cuprind 1.200 de luptători care au fost antrenaţi militar în Rusia. Zaharcenko a spus la o reuniune că aceşti combatanţi s-au antrenat „timp de patru luni pe teritoriul Federaţiei ruse”. Rebelii, a mai anunţat el, deţin 150 de vehicule de luptă, inclusiv tancuri.

Rusia a respins acuzaţiile Ucrainei şi Occidentului potrivit cărora ajutoare constând în echipament militar şi combatanţi au trecut frontiera rusească în estul ucrainean.

Zaharcenko, care a devenit „premier” al „republicii populare Doneţk” (DPR) săptămâna trecută, a făcut aceste anunţuri în „parlamentul” rebelilor, vineri, o înregistrare video a acestui discurs, susţinut în limba rusă, fiind postată pe YouTube.

În prezent, pe axa coridorului (care leagă rebelii din Doneţk cu cei din Lugansk şi de la frontiera cu Rusia) există, au fost acumulate, rezerve după cum urmează: 150 de unităţi de echipament militar, dintre care aproximativ 30 sunt tancuri, iar restul sunt vehicule de infanterie de luptă şi transportoare blindate de personal, dar şi 1.200 de oameni care au fost antrenaţi timp de patru luni pe teritoriul Federaţiei ruse„, a spus el, înţesându-şi discursul cu multe elemente de jargon militar.

Ucraina a anunţat vineri că a distrus o parte a unei coloane de blindate care a trecut frontiera din Rusia joi seara.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top