rusiPercepţia ruşilor cu privire la raportul dintre diferitele grupuri sociale din ţară şi repartizarea resurselor între acestea este profund greşita, au aflat cercetatorii.

Cetăţeni ruşi estimează incorect numărul migranţilor şi ateilor din ţară. În plus, ruşii cred că 1% dintre cei mai bogaţi oameni din ţară deţin mult mai putin din resursele financiare ale tarii decat este în realitate.

Compania Synovate COMCON a realizat un studiu intrenational pe tema percepţiei cetăţenilor cu privire la problemele sociale de bază şi modul în care aceasta perceptie se reflecta în statisticile oficiale.

S-a dovedit că majoritatea ruşilor supraestimează numărul migranţilor şi ateilor din țară. Potrivit respondenţilor, 27% din populaţia din Rusia o reprezintă migranţii din alte ţări deşi, în realitate, ponderea acestora este de doar 8%.

De asemenea, respondenţii cred că 45% din populaţia ţării sunt atei convinsi, în timp ce, de fapt, doar 16% intra în această categorie.

Ce se subestimează în Rusia

Cu privire la problema „cotei din averea totală” detinuta de 1% din cei mai bogati oameni din tara, ruşii au răspuns cu o mare subestimare. Astfel, respondenţii cred că cei 1% cei mai bogati rusi dețin 53% din resursele financiare al Rusie, în timp ce, în realitate, procentul este de aproximativ 70%.rusi2

Ar trebui remarcat faptul că Rusia este lider printre ţările participante la studiu în ceea ce priveşte concentrarea averii.

Potrivit Synovate COMCON, în SUA, cetăţenii cei mai bogați deţin 37% din averea tarii, in Germania – 30%, în Marea Britanie – 23%, în Norvegia – 25%, iar în Japonia – 19%.

În acelaşi timp, cetăţenii din cele mai multe ţări au o perceptie eronata cu privire la bogăția concentrata de 1% din cetăţenii cei mai înstariti. Astfel, japonezii cred că cei 1% deţin 41% din capitalul financiar local, americanii – 57%, iar britanicii – 59%. Cei mai realisti s-au dovedit a fi turcii (53% vs. 54% în realitate).

Şi nivelul migrației populaţiei în majoritatea ţărilor este supraapreciat. Argentinienii cred că 30% din populatie sunt migranti (in realitate 5%), brazilienii vorbesc despre 25% (0,3%), indienii şi peruanii – aproximativ 21% (0,3-0,4%), China – aproximativ 11% (0.1%).

Sondajul a fost realizat în octombrie 2015 în 33 de ţări. Compania Synovate COMCON este parte din reţeaua internationala de cercetare Ipsos.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Studiu: Cât de înşelătoare este precepţia ruşilor despre lumea înconjurătoare

 1. Clau spune:

  mnai kakatzi, voi nu sunteti romani asa ca nu va pronuntati voi ce simte romanul. De 1decembrie niciunul dintre kakaktzii care suflati in curul putinalaului nu ati spus La Multi Ani Romania, ati tacut chiar daca scrie in fisa prostului/idiotului bolsevic sa faceti tot posibilul sa mimati ca sunteti romani. Gura mica si mai incet cu aerele de patriotism. Nu in Romania, nu in SUA, nu in tarile occidentale mafia de 1% detine 70% din activele tarii…ghici unde? in rusnacia voastra de kakat!

 2. cozubas spune:

  Perceptia a 97% dintre romani despre Romania este ca aceasta nu le mai apartine si de fapt americanii ne pun cu forta la conducerea tarii alogeni si cei mai imbecili si obedienti romani ,iar prin acestia americanii adopta tehnica pamantului pârjolit. Daca romanii ar protesta fata de aceasta subjugare am ajunge in 24 de ore ca Irakul,Libia,Siria,Ucraina. Oare asa sa fie oare sau cei 97%dintre romani se inseala? Aceasta-i intrebarea !

  • Toni spune:

   Corect. Orice lider nationalist e imediat pus la zid, vezi cazul Marine le Pen.
   Orice ai voie in ‘dimocrasi’, dar nu sa fii patriot.
   trebuie sa fii un slugoi fara identitate,un cetatean mondial consumator de hamburger.
   Asa este! Daca Romania ar indrazni sa incerce sa opreasca trenul ‘libertatii’, maine ar fi Libia aici. Bine zis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top