Statele Unite ale Americii în 2018 vor crește puternic producția de petrol și vor ajunge din urmă Rusia, conform previziunilor Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Organizația estimează ca SUA vor produce mai mult de 10 milioane de barili pe zi.

În general, creșterea producției de petrol în Statele Unite, Canada și Brazilia în 2018 va asigura o creștere generală a producției în țările non-OPEC cu 1,7 milioane de barili pe zi. Acest lucru este suficient pentru a acoperi creșterea cererii mondiale, care va fi de 1,3 milioane de barili pe zi, observă experții IEA.

În același timp, impactul acestei creșteri asupra prețurilor nu va fi deosebit de important din cauza scăderii producției în Venezuela. Cifra producției totală în țările OPEC va fi de 32,3 milioane de barili pe zi, care este chiar mai mică decât cota stabilită.

La sfârșitul anului 2017, producția de hidrocarburi în Rusia a fost de 10,9 milioane de barili pe zi. Federația Rusă a stabilizat producția pentru a îndeplini cotele stabilite la reuniunea OPEC și a țărilor care au aderat la acordul privind limitarea producției de petrol.

La sfârșitul lunii noiembrie, țările exportatoare de petrol, inclusiv Rusia, au convenit să prelungească acordul de limitare a producției până la sfârșitul anului 2018.

SUA este printre cei mai mari producători mondiali care nu au aderat la acordul OPEC.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to SUA ajung din urmă Rusia la volumul de petrol extras

  1. bogdan spune:

    Dupa alte surse deja USA a depasit porcia din 2017 ! Vezi: https://www.investopedia.com/investing/worlds-top-oil-producers/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top