Obama semneazaPreședintele american Barack Obama a prelungit, miercuri, 10 iunie, pentru încă un an, sancțiunile americane împotriva Belarus. Liderul american a semnat documentul pe care l-a trimis Congresului.

Documentul menționează că „acțiunile și politicile anumitor membri ai guvernului din Belarus submineaza procese şi instituții democratice, încalcă drepturile omului, inclusiv prin represiune politică și corupție și, prin urmare, continuă să reprezinte o amenințare neobișnuită și extraordinară la adresa securitatii și politicii externe a SUA”.

Amintim ca masurile restrictive au fost introduse împotriva Belarus în 2006 de președintele de atunci George W. Bush. Sancțiunile urmau să expire pe 16 iunie 2015.

Ele se aplică unui număr de funcționari din Belarus, organe de drept, precum și oameni de afaceri şi presupun blocarea conturilor acestora în bănci din SUA şi interdicție privind intrarea în Statele Unite.

În lista neagră sunt 10 funcționari din Belarus. Printre acestea sunt presedintele republicii, secretarul Consiliului de Securitate, miniștrii de justiție și afaceri interne, președintele KGB, șeful Comisiei Electorale Centrale și șefii televiziunii și radioului de stat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to SUA au prelungit cu un an sancţiunile împotriva Belarus

  1. Radu spune:

    Nu, in schimb ne-a iesit noua in Romania, in `89. daca te plateu prietenii tai rusii, te impotriveai si atunci. Ce nu face un caracter jegos pentru bani. Tradarea de tara? Un fleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top