Daniel BaierȘeful misiunii SUA la OSCE, Daniel Baier a prezentat Consiliului Permanent al OSCE de la Viena dovezi privind încălcarea de către partea rusă a obligațiilor și acordurile sale privind rezolvarea situației conflictuale din estul Ucrainei.

Rădăcina problemei în estul Ucrainei rămâne neschimbată: o încălcare gravă a suveranității şi integritatii teritoariale a Ucrainei de către Rusia, precum și nerespectarea angajamentelor luate la Minsk,” – a spus oficialul american.

Baier a prezentat mai multe exemple de astfel de încălcări: Rusia nu retrage din Ucraina toate formațiunile armate, echipamentele si mercenarii săi; separatiștii au profitat de armistitiu pentru a-si extinde controlul teritorial dincolo de linia de încetare a focului, definita prin Acordul de la Minsk; atacurile separatiste au crescut considerabil, în special asupra pozițiilor ucrainene din jurul aeroportului Donetk, Debalţevo și Mariupol, precum și pe directia de nordvest a orașului Lugansk; Rusia continuă să încalce spațiul aerian ucrainean cu elicoptere și aparate aeriene fără pilot; Rusia a boicotat procesul de preluare de catre guvernul ucrainean a controlului partii ucrainene a frontierei internaționale și nu a permis extinderea Misiunii de observatori OSCE la punctele de control ruse Gukovo și Donețk„.

tancuri rusestiReprezentantul SUA a condamnat, de asemenea, noul convoiul rusesc de 20 de vehicule care a trecut frontiera cu Ucraina pe 16 noiembrie. El a reamintit încălcările sistematice ale drepturilor omului în Crimeea și incapacitatea OSCE de a lucra in peninsula.

Daniel Baier a menționat că Washingtonul este pregatit sa inaspreasca sancțiunile împotriva Rusiei dacă aceasta continuă să agraveze conflictul.

„Statele Unite continuă să sprijine acordul Minsk și face apel la Rusia sa-si îndeplineasca obligațiile internaționale și să înceteze imediat acțiunile ilegale împotriva Ucrainei„, a rezumat șeful misiunii SUA la OSCE.

Anterior, comandantul forțelor NATO în Europa Philip Breedlove a declarat Alianța a observat în ultimele zile transferul de echipament militar rusesc în Ucraina: tancuri rusești, unități de artilerie și de luptă.


Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top