Secretarul american al apărării, James Mattis, a prezentat dovezile că Rusia desfășoară arme nucleare interzise și a cerut partenerilor să acționeze în consecință, scrie publicația Der Spiegel.

SUA insistă în cadrul NATO asupra pedepsirii Rusiei pentru încălcarea Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă (INF Treaty). Potrivit Der SPIEGEL, chiar la începutul lunii noiembrie, la reuniunea secretă a Grupului NATO de planificare nucleară, James Mattis a făcut apel pentru un consens, înainte de summit-ul din vara anului 2018, cu privire la modul de a forța Moscova să respecte termenii tratatului INF. În opinia secretarului american al apărării, în ultimă instanță, NATO va trebui să impună sancțiuni împotriva Rusiei, în caz contrar SUA vor acționa de sine stătător în această problemă, a amenințat Mattis.

„Încălcarea tratatului INF prin plasarea de catre Rusia de rachete nucleare cu rază medie de acțiune a fost dovedită de serviciile speciale ale Alianței”, a declarat ministrul apărării al Lituaniei, Raymundas Caroblis, citat de publicatia germană. Pentru o politica dură față de Rusia în cadrul NATO insista și țările baltice și Polonia, noteaza Der Spiegel. Potrivit lui Caroblis, încălcarea de către Rusia a tratatului INF constituie o provocare serioasă pentru securitatea continentului european.

La reuniunea NATO la nivelul miniștrilor de externe care a avut loc marți, Statele Unite au încercat să obțină condamnarea dura a Rusiei de către Alianță. Cu toate acestea, planul a eșuat din cauza rezistenței Germaniei, scrie ziarul.

Datorită noilor dovezi, SUA au convocat și Comisia specială de control, care monitorizează respectarea tratatului dintre SUA și Rusia. Potrivit publicației SPIEGEL, ședința comisiei va avea loc la mijlocul lunii decembrie.

Între timp, Guvernul german a cerut Rusiei să clarifice faptele care trezesc suspiciunea NATO. Potrivit ministrului german al apărării Ursula von der Leyen, acum, Rusia trebuie în primul rând să „înlăture suspiciunea ridicată chiar de Moscova în dialogul cu SUA și NATO“.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to SUA cer de la NATO noi sancțiuni împotriva Rusiei

  1. Basarabia e Romania spune:

    Godacii trebuiesc izolati total? Ce este asa de greu de inteles si de ce ia atata timp?
    Izolare totala asta este solutia cea mai simpla si sigura cu rezultat garantat!

  2. bogdan spune:

    Singura rezolvare este anularea Tratatului INF si dezvoltarea de catre NATO a aceluiasi tip de armament ! O cursa a inarmarii din care Porcia va muri de foame precum URSS ! Porcii stiu doar de bata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top