Moscova și Washingtonul au blocat încercările reciproce de a lansa o anchetă internațională în cadrul Consiliului de Securitate al ONU privind atacul chimic din Siria, unde războiul civil a intrat în cel de-al șaptelea an, transmite Reuters.

Președintele american Donald Trump și aliații occidentali discută eventualele acțiuni militare îndreptate împotriva președintelui sirian Bashar al Assad. Regimul său este suspectat de inca un atac chimic, de data asta asupra orașului Douma din Gouta de Est, unde se află forțele rebelilor sirieni.

Trump a anulat marți călătoria sa planificată în America Latină pentru a se concentra asupra reacției la incidentul sirian.

Marți, Consiliul de Securitate al ONU nu a reusit sa aprobe trei proiecte de rezoluții privind atacul chimic în Siria. Rusia a respins textul redactat de SUA. Alte două rezoluții pregătite de Rusia nu au obținut sprijinul necesar din cauza veto-ului mai multor țări, în special al Statelor Unite.

Reprezentantul SUA în Consiliul de Securitate al ONU, Nikki Haley, a declarat că adoptarea rezoluției SUA ar fi fost minimul pe care Consiliul de Securitate al ONU ar fi putut să-l facă. „Istoria va înregistra că, în această zi, Rusia a decis să apere monstrul, nu poporul sirian”, a spus Haley.

Moscova se opune oricărei acțiuni a Occidentului împotriva lui Assad și s-a folosit deja de 12 ori de la începerea conflictului sirian de dreptul sau de veto în Consiliului de Securitate al ONU.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top