Sub presiune imensă acasă, Trump retractează declarațiile de la Helsinki

12:20 pm, 18 iulie 2018 • de 1 Comentariu

Președintele american Donald Trump a fost criticat aspru pentru declarațiile sale de la conferința de presă comuna cu Vladimir Putin de la Helsinki. Urmare a acestor critici, Trump a declarat ca este de acord cu constatările serviciilor speciale ale SUA privind intervenția Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

Declarația specială a lui Trump a fost facuta la Casa Albă, scrie NYT.

„Am încredere și sprijin în totalitate agențiile americane de informații și accept concluziile serviciilor noastre de informații că în timpul alegerilor din 2016 au existat interferențe atât din partea Rusiei, cât și a altor persoane”, a spus Trump.

Cu doar o zi inainte, în timpul unei conferințe de presă la Helsinki, de fata cu Putin, Trump a refuzat să susțină constatările serviciilor americane de informații, care susțin că o astfel de intervenție a avut loc într-adevăr. Discursul lui Trump a fost grav criticat în SUA de către democrați și colegii săi republicani.

După aceea, directorul Serviciului Național de Informații al SUA, Dan Coats, a emis o declarație în care a insistat asupra corectitudinii evaluărilor ”comunitatii de informatii” cu privire la acțiunile Rusiei.

Marți seara, Trump a spus că cuvintele sale de la Helsinki au fost un lapsus. „Sugestia principiala ar fi trebuit sa sune astfel: Nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia – un fel de negare dubla. În loc a sunat: Nu văd niciun motiv pentru care a fost Rusia. Cred că asta, probabil, clarifica lucrurile”, a spus Trump.

Totodata, președintele american Donald Trump a negat ca ar fi pro-rus, a spus că dorește securitate pentru Statele Unite si l-a atacat din nou pe predecesorul Barack Obama.

Trump a reluat acuzatiile la adresa lui Obama, afirmand ca acesta a fost anuntat de serviciile seceret despre amestecul Rusiei in alegeri, dar ca Obama nu a intreprins nimic, deoarece era convins ca alegerile vor fi castigate de Hillary Clinton.

Cu o alta ocazei, Trump a declarat ca: „Eu nu sunt pro-rus, nu sunt niciun fel de pro-. Vreau doar ca această țară să fie în siguranță. SUA și Rusia controlează 90% din armele nucleare ale lumii și prietenia cu Rusia, nu doar pentru acest motiv, este ceva bine, nu ceva rău „- a spus președintele american, pe Fox News.

În același timp, președintele a subliniat că Rusia are o armată „foarte puternică”, dar o economie mult mai slabă decât a Chinei.

„Nici măcar nu vreau să folosesc cuvântul „inamic”. Putem lucra împreună, putem să ne descurcăm perfect”, a spus Trump.

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Sub presiune imensă acasă, Trump retractează declarațiile de la Helsinki

  1. bogdan spune:

    Asta e defect precum e si Pitikul debil kremlinez ! Doar ca de asta vom scapa in max 2 ani…Porkul Pitik se pare ca va mai grohai ceva ani …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top