sulaMinistrul Agriculturii din Republica Moldova, Ion Sula, a declarat, luni seara, că două firme moldoveneşti din Călăraşi şi Hânceşti au reluat exportul de produse din carne pe piaţa rusă, informează portalul News-Moldova.

Potrivit oficialului moldovean, cei doi producători moldoveni au obţinut dreptul de a exporta în Federaţia Rusă carne de vită, porc, oaie, cal şi preparate din carne.

„În Republica Moldova au venit inspectorii veterinari din Federaţia Rusă şi din Belarus. Împreună cu colegii noştri de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au mers la toate companiile exportatoare. Ei au pregătit o informaţie cu anumite neajunsuri, pe care urma să le înlăturăm. Agenţii economici le-au înlăturat. La 8 mai pe site-ul Serviciului federal „Rosselhoznadzor” au apărut informaţii referitoare la două companii ce pot să exporte pe piața Federației Ruse carne și produse din carne”, a declarat Ion Sula.

În acest sens, ministrul moldovean al Agriculturii a mai menţionat faptul că pentru moment alte cinci întreprinderi care au interdicţie la exportul cărnii pe piaţa Federaţiei Ruse ar putea să obţină permisiune de la Serviciul fitosanitar rus.

La rândul său, analistul economic Viorel Gârbu a declarat în presa de la Chişinău că reluarea exporturilor de carne din Moldova pe piaţa rusă se datorează parţial eforturilor depuse de Guvern, dar acestea sunt orientate mai mult pentru a asigura standardele de calitate solicitate de pieţele europene.

În opinia economistului moldovean, volumele produselor din carne ce pot fi exportate pe piaţa rusă ar putea fi mai mici decât au fost până acum.

Rusia a impus restricţii la importul cărnii din Moldova în octombrie 2014, invocând nereguli de ordin veterinar şi sanitar.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top