sonda petrolOrdinea de zi a întâlnirii lui Vladimir Putin cu cele mai mari companii petroliere, care va avea loc astazi, nu a fost comunicata în mod oficial. Cu toate acestea, potrivit reprezentanților industriei, tema principală a evenimentului va fi reducerea sau înghețarea producției în Rusia.

Problema preocupa industria rusa de petrol, fapt confirmat de interlocutorii RBC de la „Gazprom Neft”, LUKOIL și „Bashneft”.

„Suntem o companie privata, nu suntem dispusi să ne pierdem piețele și nu înțelegem de ce sa reducem producția, cum s-o facem din punct de vedere tehnic și, cel mai important, cum să monitorizam punerea în aplicare a acestei intelegeri de către alți participanți de pe piață. Reducerea exportului va genera amenzi din partea cumpărătorilor și, în cele din urma, cota de piață a petrolului rusesc va fi ocupata de concurenți „, – a declarat unul dintre reprezentanții LUKOIL.

Nici cei de la „Gazprom Neft” nu sunt dispusi să reducă producția: „Cel mai important lucru este dorința noastră ca industria sa fie lăsata în pace Noi nu cerem ajutor de la stat – il rugam pur și simplu sa nu ne împiedică să lucram”.

În „Bashneft”, de asemenea, au remarcat faptul că planul de afaceri pe anul 2016 prevede o creștere a producției de petrol in contul noilor instalatii lansate recent. „Volumul de țiței menționat în documentele de proiectare, în cazul in care va fi redus, va atrage inspectii ale organelor de control ale Ministerului Mediului. Sau documentul va trebui să fie rescirs. Ca să nu mai vorbim despre reducerea veniturilor din exporturi …”, – a spus reprezentantul companiei.

Un alt subiect al reuniunii cu Putin ar trebui să fie privatizarea activelor de stat din industria petrolului și, în special a unei parti din „Bashneft”. Anterior s-a anuntat că Ministerul Dezvoltării Economice își propune să vândă toate acțiunile societății (50,08%).

Al treilea subiect pe care companiile petroliere se pregatesc sa-l discute cu președintele este perspectiva creșterii sarcinii fiscale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top