Un kârgâz în vârstă de 28 de ani, care a fost arestat și interogat la întoarcerea sa din Turcia, fiind considerat un potențial suspect în atentatul care a fost comis în noaptea dintre ani într-un club în Istanbul, a fost în final declarat nevinovat, au anunțat marți mass-media kârgâze, informează AFP.

Yahya Mașrapov a fost citat de mass-media turce ca fiind un potențial suspect în atentatul din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni, scrie Agerpres.ro.

„Comitetul de Securitate Națională al Kârgâzstanului (GKNB) anchetează posibila implicăre a unui cetățean kârgâz în atacul de la Istanbul. GKNB a trimis o cerere în acest sens colegilor turci”, a declarat pentru AFP Rahat Sulaimov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații din Kârgâzstan.

„Angajați ai GKNB l-au transferat (pe Mașrapov) spre un birou regional, unde a fost interogat”, a adăugat Sulaimov.

Mai târziu, Yahya Mașrapov a fost pus în libertate, fără ca vreo acuzație să fie menținută împotriva lui, au anunțat mass-media kârgâze citând GKND.

Yahya Mașrapov a negat el însuși orice implicare în atentat, potrivit AKIpress.

Serviciul de presă al Ministerului kârgâz al Afacerilor Externe a calificat la rândul său drept „improbabilă” implicarea unui cetățean kârgâz în atacul din Istanbul.

Autoritățile turce au lansat o amplă operațiune de căutare a bărbatului care a deschis focul în celebrul club de noapte din Istanbul, Reina, ucigând 39 de oameni, printre care numeroși străini.

Republică laică majoritar musulmană, Kârgâzstanul a constatat cu îngrijorare, în ultimele luni, influența crescândă a grupării Statul Islamic (SI) pe teritoriul țării.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Suspectul kârgâz de atacul de la Istanbul, interogat și pus în libertate

  1. bogdan spune:

    Normal ca l-au eliberat ! KGB ul sa traiasca ! Oricum se rupe „pretenia” dintre cei 2 dictatori din aceasta zona ! Populatiile lor indobitocite de atatea minciuni si teorii ale conspiratiei propagate de conducere sunt sigure ca partea adversa e de vina ! Indiferent de toata demonizarea prin media a Occidentului din acest moment ! Doua natiuni cu democratii esuate aflate la limita lumii civilizate Europene !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top