MarbelaAutoritățile spaniole au înghețat conturile bancare a sute de ruși care trăiesc în această țară, dupa ce aceştia au fost incapabili sa prezinte documente care sa probeze originea licita a averilor, scrie DW.

În ultimii ani, Spania a intensificat lupta împotriva spălării banilor obtinuti ilegal. În același timp, Madridul și-a înăsprit legislația fiscală, în scopul luptei împotriva evaziunii fiscale. Aceste măsuri au lovit nu doar in averile ascunse ale cetățenilor din Spania, dar și ale străinilor care trăiesc permanent in aceasta tara, având calitate de rezidenți fiscali.

Astfel, conform statisticilor oficiale, la începutul anului 2015, in Spania locuiau circa 65 mii de ruși și 90 de mii de ucraineni. Măsurile de control au atins insa doar pe proprietarii unor imobile de lux  și a conturilor bancare solide.

În primăvara anului 2014, autoritățile fiscale spaniole au început să ceară străinilor ca în fiecare an sa completeze așa-numitul formular Nr.720 – declarația de avere în afara Spaniei – imobile și active bancare în valoare totală de peste 50 de mii de euro. Evazionistii   străini care refuza completarea formularului se pot trezi cu amenzi de la 5.000 la 10.000 de euro.marbela2

Nu toti bogatasii ruși au reușit insa sa prezinte documente doveditoare ale  provenienței legale a averilor si banilor detinuti în Spania, și, prin urmare, conturile lor au fost înghețate.

Cei mai afectati sunt rezidentii straini din Andaluzia, mai ales din stațiunile Marbella și Sotogrande unde, potrivit presei spaniole, trăiesc cei mai bogati reprezentanți ai diasporei din fosta URSS.

Nemulțumirea rezidentilor bogati din Rusia este provocata si de obligatia declararii veniturilor de acasa. Autoritatile spaniole îi obliga ca, după plata impozitului in tara de origine, sa achite diferența in Spania. Iar această diferență este foarte mare. De exemplu, dacă un impozit asupra venitului persoanelor fizice in Rusia este de 13%, în Spania aceasta cota se aplica progresiv și variaza intre 24.4% si 51.9%. Ultima procent este valabil pentru cei al căror venit depășește 300 de mii de euro pe an.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top