Romuald SzeremietiewDupă cum rezultă din raportul Agenției de Securitate Internă a Poloniei, agențiile de informații din Rusia şi-au sporit activitatea pe teritoirul polonez, scrie wPolityce.pl.

Într-un interviu pentru portal, Romuald Szeremietiew, fostul ministru polonez al apărării a declarat că activitatea de informații rusească este un semnal care anunta că Polonia este de mare interes pentru Moscova, și că un astfel de interes nu prevesteste nimic bun, a spus el.
„Activitatea de propaganda joaca un rol foarte important”, – a declarat fostul ministru. Întotdeauna în istoria Rusiei, atunci când a vrut să intre în posesia unei tari, a întreprins o serie de acțiuni al căror scop a fost sa aduca țara ţintita la degradare internă, în special a centrelor de putere. Kremlinul, de asemenea, se bazeaza pe anumite personalitati publice din ţara ţintită capabile să apere punctul de vedere rusesc asupra diferitelor probleme, pentru a influența opinia publică și deciziile luate la centrul de putere.

„Aceasta activitate se numește agentură de influență, și este un element foarte important al acestei activități de spionaj a Rusiei. Și cred că este ceea ce putem vedea acum in Polonia „- a spus fostul ministru polonez al apărării.

El a mai menționat că, la inceput, Rusia, în general, nu apeleaza la forța armata, încercând să faca jocul direct în politica interna a țarii ţintite, conform wPolityce.pl.

Romuald Szeremietiew susţine că activitățile serviciilor de informații ruseşti ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din Polonia. El a reamintit că unui stat care nu are intenții prietenoase față de Polonia, perturbarea centrelor de putere poloneze îi sunt mai mult decat benefice.

„Momentul cheie este ce elemente ale sistemului politic polonez ar putea fi utile rușilor, și care nu … Trebuie sa fim foarte atenti la spațiul nostru public”, – conchide Szeremietiew.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top