Berezovet„Rusia trăiește de fapt dupa programul de acum o sută de ani. În 1917, de asemenea, toti intelectualii avertizau că Rusia aluneca în abis, că urmeaza o catastrofă, dar multi din cei care recdptau mesajul continuau să creadă că pe ei nu-i va atinge. Și toate lucrurile care se întâmplă astăzi sunt un absolut şi cinic abuz al legii”, spune politologul ucrainean Taras Berezoveţ, intr-un editorial publicat pe TSN.

Redam traducerea editorialului.

Când cetățenii noștri sunt rapiti de pe teritoriu ucrainean, li se ofera fortat cetățenia rusă pe care ei nu au cerut-o, și sunt condamnati în conformitate cu legislația rusă pentru fapte pe care ei nu le-au comis. Este de fapt penultima faza înainte de atrocitățile dezastrului care urmeaza în Rusia. Ai impresia că liderilor Rusiei cineva le-a taiat cerebelul, responsabil pentru auto-conservare, pentru ca ei fac tot posibilul pentru a distruge propria țară.

Săptămâna trecută, au condamnat un cetățean estonian pentru spionaj, pe care l-au rapit de pe teritoriul Estoniei. În ciuda protestelor liderilor UE, acesta a fost condamnat fără judecată la cincisprezece ani de închisoare. E din același film.

Nu știu dacă va urma un război civil in Rusia, dar că acestea vor duce la dezintegrarea Rusiei în forma în care o știm noi – eu personal nu am nicio îndoială. De fapt, procesul de auto-distrugere a început.
Lucruri similare s-au întâmplat si in ajunul sfârșitului Uniunii Sovietice, atunci când, nemaifiind ghidata de considerente de supraviețuire, Uniunea Sovietică a comis o varietate de crime. De fapt, totul se repetă: au doborât un avion coreean „Boeing” (acum malaezian), dizidenții închiși, adversarii străini ucisi. Toate aceste lucruri au mai fost, din păcate. S-a terminat cu perestroika şi prăbușirea Uniunii Sovietice.

De data aceasta totul va decurge mult mai repede, pe un scenariu mult mai dur, fara nicio perestroika. Va fi doar cea mai dura „omorovka”. În cele mai urâte tradiții ale revoltelor rusesti. Aşa cum spunea clasicul Pușkin: „”Să nu dea Dumnezeu o revoltă rusească, fără sens şi nemiloasă”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top