La comemorarea tragediei submarinului „Kursk”, pe 12 august, jurnaliști ruși au încercat să facă totul ca nimeni sa nu-şi mai amintească existenţa acestei nave, scrie Igor Maltsev pe blogul său de pe Snob.ru.
„Cele mai grele literele din viata mea –.. Numele marinarilor derulate pe ecranele negre ale televizoarelor… Cât timp presa oficiala mințea. Cât timp amiralii de la Peredelkino îşi acopereau fundurile lor, cât timp televiziunile şi ziarele se zvârcoleau a neputinţa, iar prezentatorii de stiri devenisera din vedete găuri negre…milioane de oameni mai sperau –…Apoi au inceput sa curga listele cu morti şi toata țara a inceput sa boceasca pentru că nu mai era nicio speranță, „– scrie blogerul.
El mai scrie că oamenii sperau ca conducerea flotei sa aiba suficienta „minte și conștiință să accepte ajutorul scafandrilor din Scotia instruiți și echipati pentru astfel de situatii”. Dar nu aveau. Secretele lor erau mai scumpe. Care secretele în epoca lui Brin (de la Google? n.r.).
„Acum – de fapt, ieri – jurnaliștii din Rusia au încercat să facă tot posibilul ca nimeni sa nu-si mai aminteasca că a existat o astfel de nava. Va vom uita foarte repede pe voi (jurnalistii n.r.), dar pe căpitanul Kolesnikov niciodată,” – conchide autorul.
Submarinul nuclear K–141 „Kursk” s-a scufundat în Marea Barents, la o adâncime de 108 de metri, în urma unui accident care a avut loc pe 12 august 2000. Toţi cei 118 membri ai echipajului de la bord au fost uciși.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.