Strângerea de mână a președintelui Putin și a prințului Salman la Buenos Aires a fost un moment al adevărului, scrie jurnalistul german Mathias Müller von Blumencron, in ziarul Tagesspiegel.

Părea o scenă dintr-un film cu gangsteri: doi șefi de mafie se salută cu bucurie – unul râde, celalalt zâmbește. „Însă vorbim despre doi politicieni influenți la nivel mondial, unul, este convins CIA, a ordonat o crimă cu sânge rece, celalalt – un atac împotriva navelor țării vecine”, scrie autorul.

A fost un „gest de recunoaștere, respect și prietenie”. Strângerea de mână, continuă jurnalistul, reprezintă victoria și acordul.

„A fost un moment al adevărului și acest adevăr este cinic, poate chiar scandalos, pe fondul tuturor victimelor care au plătit cu viața pentru politica lor, iar numărul lor este de ordinul miilor”.

Astăzi, „suntem martorii unei sălbăticii fără precedent a politicii, împingere a limitelor către totalitarism. Întoarcerea la „mâna dura” duce ​​la o acceptare terifiantă a minciunii, înșelăciunii și a cruzimii. Din nou avem de-a face cu războaie agresive, crime comise fără rușine cu acordul celor de sus. Da, Putin și Salman sunt membri ai unei frății, ai unei frății sângeroase”, notează jurnalistul.

„Unul duce un război în vecinul Yemen, care a declanșat cea mai gravă catastrofă umanitară din acest secol, altul suprimă brutal demonstrațiile, ocupă Crimeea de la Ucraina și susține în Siria cel mai negru despot din Orientul Mijlociu. Iar soldații săi cibernetici fac haos în lumea digitală”.

„Sunt uniți prin ura față de lumea occidentală, nerespectarea drepturilor omului și disponibilitatea de a comite crime cu sânge rece”, sugerează autorul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Tagesspiegel: Amici cu mâinile mânjite de sânge

  1. Clau spune:

    E clar, aparatorul „ortodoxismului rusnac” are prieteni de seama, numai tirani mahomedani… Ca e din Arabia Saudita, ca e turcaletz sau iranian…toti unul si unul… Ui la fatzaul lui de godac in calduri cat de fericit e ca mai vede pe unul manjit in sange….

  2. bogdan spune:

    2 Diktatori !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top