SUA rusiaConsiliul de Securitate al ONU trebuie să întărească rolul organizației în soluționarea conflictelor internaționale, scrie Der Tagesspiegel. După al Doilea război mondial, părinții fondatori ai Națiunilor Unite si-au asumat responsabilitatea pentru „menținerea păcii și securității internaționale”, ne amintește autorul publicatiei. Și acum membrii permanenți ai Consiliului de Securitate, cu putere de veto – SUA, Rusia, China și Marea Britanie – trebuie să-și facă datoria.

Dar ei nu sunt demni de responsabilitățile pe care le au, continuă ziarul. Din contră: rivalitatea dintre   SUA și Rusia, în special, duce la o exacerbare a conflictelor și crește durata lor. De la începutul razboiului din Siria, ONU nu a fost în măsură să impună un embargo asupra armelor in Siria, amintește autorul. De asemenea, Consiliul sa opus cu insuficienta fermitate masacrelor din sudul Sudanului.

ONU a fost întotdeauna puternica cat i-au permis țările cu putere de veto, observa jurnalistul. Lumea trebuie să se împacă cu faptul că aceste puteri sunt foarte rare dispuse să lucreze pentru a pune capăt războaielor, sa previna conflictele și sa pedepseasca încălcarile flagrante ale dreptului internațional. În special, cel mai evident pentru un rol excepțional în comunitatea națiunilor îl pretind Rusia, China și Statele Unite ale Americii. Toate pariaza pe dreptul celui puternic.

Rusia cu forța confisca parte din teritoriul Ucrainei, China ignoră deciziile Consiliului Internațional, iar SUA ofera Națiunilor Unite posibilitatea sa joace un rol în toate acestea doar atunci când îi convine.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top