strelkov2Fostul ministru al apărării” al auto-proclamatei Republici Populare din Donetk –  Igor Girkin (Strelkov) prezice un atac fulger al armatei ucrainene și decesul „Novorossiei” daca acesata va ramane fără sprijinul Rusiei.

El a declarat acest lucru in cadrul unui mesaj video de urgenta postat pe Youtube .

În cazul în care Ucraina isi concentreaza toate fortele si va lovi concomitent și agresiv trupele numeric reduse, slab inarmate și prost conduse a rebelilor, fără sprijinul direct al Rusiei acestea vor fi învinse foarte rapid, și Novorossia va înceta să existe„, a declarat in mesaj Strelkov.

Pe baza datelor culese, precum și a informațiilor și analizelor experților, se poate estima atacul trupelor ucrainene va tinti în primul rând orașele Donețk și Makeevka, cele mai importante aglomerări urbane din regiune”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, pentru a-şi atinge scopul, atacul trebuie sa fie rapid și decisiv, altfel îşi pierde orice sens.

Partea ucraineană este conștientă de faptul că în cazul în care operațiunea va încetini, există o probabilitate mare ca Rusia sa intervina militar. Ocuparea Donetkului sau cel puțin a unei parti din oras, înainte ca guvernul rus sa decida să intervină acesta este sarcina fortelor militare ucrainene. Și atunci vaputea sa declare încetare unilaterală a focului și să se adreseze SUA și Europei cu o declarație privind angajamentul rezolvarii conflictul pe cale pașnică , a mai spus Strelkov.

Igor Gromov Girkin(alias Strelkov) este născut pe 17 decembrie 1970, la Moscova. A fost unul dintre liderii organizației teroriste Republica Populara Donetk“. Timp de câteva luni a fost comandantul unei grupari teroriste din orasul Slaviansk, de unde a fugit dupa cucerirea orasului de catre armata ucraineana. Ulterior a fost numit “ministru al apararii din Donetk”. Este colonel FSB in rezerva.

Şi-a castigat notorietatea în primăvara anului 2014, în timpul confruntărilor din estul Ucrainei. Din motive necunoscute a demisionat din “functia ministeriala” si s-a intros in Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top