Vitali Ciurkin ONUAdoptarea declarației Consiliului de Securitate al ONU care condamnă testul nuclear al Coreei de Nord este amânată din cauza modificărilor aduse documentului de catre Rusia, care trebuie acum să fie consulatate de ceilalți 14 membri, scrie Reuters care citeaza surse diplomatice.

Coreea de Nord a efectuat joi un test-lansare a două rachete balistice care însă au eșuat.

„Consiliul de Securitate trebuie să răspundă rapid, așa că nu înțelegem de ce Rusia blocheaza declaratia, iar toți ceilalți membri ai Consiliului de Securitate, inclusiv China, care se învecinează cu Coreea de Nord, sunt de acord cu ea”, – spune Peter Wilson, adjunctul Ambasadorului britanic la ONU.

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin a declarat luni că Moscova a adăugat „unele amendamente foarte valoroase” la proiectul de declarație pe care SUA le consideră un ”pas nefericit”.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și credem că trebuie sa solicitam părților interesate să stopeze activitatea militară în regiune, este foarte important”, – a spus Ciurkin, referindu-se la activitățile militare ale Statelor Unite ale Americii în Coreea de Sud și în regiune.

„Coreea de Nord în mod clar desfășoară acțiuni periculoase și provocatoare, iar fiecare membru al Consiliului de Securitate … își exprimă îngrijorarea cu privire la acest lucru, în afară de Rusia, desigur,” – a spus un diplomat din Consiliul de Securitate.

„Este incredibil ca amendamentele propuse de Rusia au fost îndreptate nu împotriva Coreei de Nord, ci împotriva țărilor care doresc să se protejeze de această amenințare”, – a spus diplomatul.

Pe 2 martie, Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în unanimitate înasprirea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord.

Sancțiunile au fost impuse ca răspuns la testele și lansarea unei rachete nord-coreene nucleare pe 6 ianuarie 2016 și, respectiv, pe 7 februarie 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Teste nucleare nord-coreene: Moscova din nou ”Gică Contra” în Consiliul de Securitate al ONU

  1. yehudy spune:

    o sa aiva si rusia un aliat: coreea de nord!
    cine se aseamana se aduna 🙂

  2. bogdan spune:

    Pai sunt 4-5 dictaturi total nedemocratice(paria lumii)-normal ca se sustin una pe alta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top