The Hunger Games în Donbas

10:25 am, 27 decembrie 2014 • de Niciun comentariu

ZaharcenkoPentru ucraineni a fost un adevărat șoc nu doar agresiunea rusa, un popor care oficial continua sa se declare fratesc dar, de asemenea, și faptul că puterile nucleare occidentale, cum ar fi SUA și Marea Britanie, au ignorat garanțiile privind integritatea teritorială a Ucrainei consacrate în Memorandumul de la Budapesta din 1994, scrie Frankfurter Rundschau.

În plus, o asemenea reacție „calma” a Occidentului a reînviat răni mai vechi și la alți vecini ai Rusiei.

Pentru mulți est-europeni, trimiterea de trupe NATO în Donetk, Lugansk și Harkov ar fi fost „un răspuns adecvat la acțiunile Rusiei în Crimeea„. Dar Occidentul nu a făcut nimic: nu avea curaj pentru confruntare„. Inutil de discutat dacă Kremlinul ar fi riscat al Treilea Război Mondial sau nu. Sau dacă cei 4.000 de oameni ucisi în Donbas după invazia primelor unitati de șoc rusești, erau sau nu acum în viață.

Doar la câteva luni după evenimentele din Ucraina, Washington și Bruxelles au răspuns prin restricții de viză pentru prietenii lui Putin și suspendarea creditelor acordate băncilor de stat din Rusia lui Putin. Astfel, politica Occidentului a fost un fiasco total. Când sanctiunile, în cele din urmă, au început să aibă efect, iar economia Rusiei să sufere, pentru Ucraina era deja prea târziu.

Ca urmare, nu doar mass-media rusă, dar, de asemenea, și presa străină îl portretizează pe presedintele Vladimir Putin ca fiind cel mai puternic om al anului, deoarece puterea militară rusă a reusit prin intermediul unei interventii armate deghizate sub forma unei ”revolte populare” sa se intoarca în rândul principalelor puteri mondiale„- scrie Frankfurter Rundschau.

Și deși arsenalul militar rus nu poate concura cu cel al NATO, spre deosebire de aceasta din urmă, Putin este dispus să-l folosească.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top