putin gazeVa închide Putin robinetele gazoductelor, obligandu-i astfel pe ucrainenii disperati sa fure din gazul pentru Europa? Se va folosi de prima ninsoare  pentru a băga zâzanie între SUA și Europa, sau se va apuca de tarile mai mici din UE, care depind de Gazprom”?

Politica actuală a Occidentului în legătură cu aceste amenințări reale şi transformarea războiului „fierbinte” din Ucraina într-un „război al termostatelorîntre Est și Vest poate fi descrisa cam asa: „vom trai si vom vedea” scrie editorialistul The Times, Roger Boyes.

Se pare politicienii de la Bruxelles se inspira din romanul din secolul al XIX-lea Oblomov– apreciaza ironic autorul. Cartea lui Ivan Goncharov dedicata omului lenes, în care antieroul face din efortul de a se muta de pe canapea in fotoliu un gest extrem, contine 50 de pagini. Uniunii Europene i-au trebuit aproape nouă luni „oblomoviene” ca sa ajunga la concluzia ca securitatea energetică nu este o problemă minoră pe ordinea de zi a summit-urilor energetice. În fața expansiunii și manipularii ordinare a Kremlinului, o reactie imediata este extrem de importanta.

Potrivit jurnalistului, interdicția exportului de tehnologie petroliera pentru  zona arctică este una dintre cele  mai eficiente sanctiuni.

putin pompa„Cea de-a doua pârghie energetica a Europei ar trebui sa fie in  contraponderea eforturilor lui Putin de a transforma Gazpromo companie folosita ca instrument de politică externă in armă de razboi”.

Cu şapte ani în urmă, Gazprom estima că, până în 2014, valoarea sa de piata va atinge 1.000 de miliarde de dolari. Astăzi, în mare parte ca urmare a revoluției șisturilor” din Statele Unite, prețul de piață al gigantului rusesc este de aproximativ 77 miliarde de dolari.

În opinia The Times, sancțiunile energetice ar trebui sa ofere Rusiei optiunea de  a alege între o politică care duce la cooperare cu Occidentul, şi una de luptă necontrolata si izolare internațională.

Putin cu aroganta trage de timp până la iarna, imaginându-si este mai inteligent decat Occidentul. Avem nevoie de gazul lui, este adevărat, dar nici pe jumătate fata de cat isi imagineaza el. Cineva ar trebui sa-i spuna asta conchide Boyes.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to The Times: Putem să-l batem pe Putin în „războiul termostatelor”

  1. Gusty spune:

    …………”alea jacta est”…..”vae victis !”……mã’ da proshti suntetzi shi mari „inteligentzi” vã datzi……..da’ nu se întâmplã nimic înafarã de ceea ce „trebuie” sã se întâmple………da’ ciñe l-a „scormoñit” pe URS în bârlogul lui !!!!??????????…….cãtzeii de yankei…………shi pe yankei ciñe i-a „asmutzit” ????????………..acu-i acu’……..ciñe shtie rãspunsul mare OM este……….URS-ul e biñe pregãtit, pentru cã asta face ……..shi nu de ieri sau alaltãieri………….cu o singurã labã mãturã totzi „cãtzeii”………..dacã mai dã shi cu cealaltã labã……..APOCALIPSA s-a terminat………simplu de tot……….din fiecare zece yankei nu se shtie dacã mai rãmâne unul întreg……asta e…………problema este cã shi UE-ul trage ponoasele…………dupã ce nenea Putin închide robinetul iarna asta, doamna UE shi paralizeazã, shi se congeleazã………pentru cã ea gâdilã outzele yankeilor………iar yankeii i-au pus în bratze o crizã de vreo 7 ani, fãrã sã se vadã luminitza de la capãtul tunelului……..OTAN-ul n-are nici bañi,nici inteligentzã, nici fortzã……..iar URS-ul are toate cele ce n-are celãlalt……ce mare filozofie !!!!!!!!!!……..dupã ce puñe cheia în contact apu’ nu se mai opreshte pânã la cealaltã margine a UE……….asha-i scris……..ciñe-o „citit”, shtie,…ciñe nu,….nu……..toatã „presa” scrie ceea ce vrea sã audã yankeu’……….de 30-40 de ani yankeii au fãcut haos în toatã lumea……….ba cu Sadam, ba cu Gaddafi,ba cu sârbii, ba cu afganii,ba cu kosovarii,ba cu Siria ,ba cu primãvara arabã , care s-o fãcut iarnã islamicã,ba ,amu’ au aprins paiele în Ucraina…………da’ nu merge asha la nesfârshit………….cã n-au pus ei coada la prunã…………gata………ajunge………pe unde calcã nemernicii ãshtia nu mei creshte nici iarba………”circu’….” a început………”faza tare” dureazã 3 ceasuri , „partea grea” vreo 3 zile……..numa’ cã astea vor fi la sfârshitul „balamucului”………..care dureazã shi el vreo 3 ani shi 3 luni……cã asha”ESTE SCRIS”……….la final scapã ciñe poate…..dacã poate……….din 7 miliarde dacã scapã un sfert, apu’ biñe o fi………ãia probabil au mâncat ceva „noroc” cu mâna stângã atunci când erau mici…………BAU-BAU……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top