Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, consideră că Rusia și alte țări  „problema”, membre ale Consiliului Europei, ar trebui să rămână în organizație cât timp ele nu încalcă patru articole esențiale din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Declaratia lui Thorbjørn Jagland a fost facuta la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, transmite Adevărul European.

Potrivit acestuia, documentele statutare ale CE definesc patru principii, pe care un stat membru nu le poate incalca chiar și în situații de urgență. Este vorba despre interzicerea pedepsei cu moartea, a torturii, a muncii fortate sau a sclaviei, precum si a pedepselor extrajudiciare.

„Acestea sunt valorile fundamentale care definesc sufletul Europei, nicio țară care încalcă aceste principii nu poate fi membra a familiei noastre. În această problemă nu putem face concesii…“, – a spus Jagland.

Toate celelalte încălcări ale principiilor Consiliului Europei, în opinia sa, nu au un impact grav.

„Acest lucru nu înseamnă că se pot incalca celelalte principii. Daca există încălcări ale altor articole și refuz sistematic de a remedia problema – o alta țară membră poate depune plangere la CEDO cu privire la respectarea obligațiilor asumate“, – a spus Jagland.

Potrivit secretarului general al Consiliului Europei, ideea organizației este de a-i proteja pe oameni, în ciuda încălcării convenției de către statul membru.

„Ideea fundamentală – sa menținem un spațiu juridic comun (pe teritoriul a 47 de țări, inclusiv Rusia), de dragul oamenilor. Nu trebuie să uităm că Convenția și CEDO sunt pentru multi oameni de pe continent ultima speranță“ – a explicat el.

Pe de alta parte, Jagland a insistat că plata cotizatiei de membru APCE este o obligație a Federației Ruse.

„Rusia este obligată să plătească prima parte a contribuției sale anuale până la sfârșitul lunii februarie, ca toate celelalte țări”, a spus el, adăugând că ar fi „nerezonabil” să facă vreo previziune publică pentru un alt scenariu. „Nu poți fi membru parțial al unei organizații. Plata cotizației este o obligație legală a Rusiei”, a spus Jagland.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Thorbjørn Jagland: Nu putem exclude Rusia din Consiliul Europei „doar” pentru anexare și agresiune

  1. bogdan spune:

    As fi curios ! Daca godacii ar invada Norvegia tara porkului asta- tot asa ar grohai ! Ca e neimportant ! Idiot util !

  2. Basarabia e Romania spune:

    Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, poate merge la pensie ca nu sta bine cu bibilica!
    Din contra pentru anexare si agresiune trebuie izolati total godacii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top