Secretarul de stat american Rex Tillerson i-a asigurat pe aliații SUA că Washingtonul este fidel tuturor acordurilor anterioare și că NATO are capacitatea de a se proteja, inclusiv de agresiunea rusă.

Vorbind pe 31 martie, la Bruxelles, înaintea reuniunii miniștrilor de externe ai Alianței, Tillerson a subliniat necesitatea de a discuta o poziție comună a NATO față de agresiunea Rusiei în Ucraina. El a subliniat importanța deosebită a punctului de vedere al țărilor din Europa de Est.

Secretarul de stat a mai cerut aliaților sa creasca cheltuielile de apărare la 2 la sută din PIB. Majoritatea țărilor ar trebui să aprobe majorarea pana la summitul NATO programat pentru luna mai, a spus Tillerson.

Rex Tillerson participă prima dată la reuniunea miniștrilor NATO în calitate de secretar de stat al SUA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Tillerson a cerut NATO un răspuns comun la agresiunea Federației Ruse în Ucraina

 1. Radu spune:

  Masacrul de la Fântâna Albă
  „Pe 1 aprilie 1941 o coloană tăcută formată din femei, copii, bărbaţi se îndrepta către frontiera cu România. Oamenii aflaseră, de la agitatori ai serviciilor speciale sovietice care au cutreierat satele pe Valea Siretului timp de câteva săptămâni, că „se va deschide graniţa pe 1 aprilie” aşa că s-au pus la drum, cu mic cu mare, dornici să ajungă în ţara mamă, să-şi reîntregească familiile şi să tăiască vorbindu-şi limba maternă, departe de teroarea sovietică. Sperau să poată trece în linişte din teritoriul ocupat înapoi spre casă. N-a fost să fie aşa. La doar câţiva kilometri de frontieră, au fost seceraţi cu rafale de mitraliere de grănicerii ruşi.
  Cei care n-au murit ucişi de gloanţe au avut un sfârşit chiar mai crunt: urmăriţi de cavalerişti, au fost spintecaţi cu săbiile, legaţi de cozile cailor şi târâţi în chinuri până la gropile comune săpate, pare-se, din timp, căci masacrul ar fi fost, potrivit cercetătorilor, orchestrat de ruşi.
  În acea zi a morţii, apa Siretului s-a înroşit de sânge, numărul trupurilor aruncate în gropile comune era foarte mare, iar pământul se cutremura căci o parte dintre cei aruncaţi sub pământ erau încă vii, povestesc martorii vremii.
  „Nu putem vorbi de o cifră exactă, dar au fost foarte multe victime, îngropate în mai multe gropi comune. Unii oameni au fost îngropaţi de vii şi s-a turnat peste ei var nestins, pentru a le provoca dureri şi mai mari”, declara recent cercetătorul Serghei Hakman.
  Ca o reparaţie tardivă, necesară dar nu suficientă, începând din 2011, ziua de 1 aprilie a fost declarată „Ziua Naţională de Cinstire a Memoriei Românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie”.

 2. bogdan spune:

  JAVELIN !

 3. mocanu dan spune:

  E UITE CA SE IMPUTE TREABA PENTRU PORCINE!!!!!!!!..UITE CA AMERICANUL ZICE CA VA TINE CONT MAI MULT DE PAREREA TARILOR ESICE?DAR CE ZIC TARILE BOGATE DIN EUROPA VESTICA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top