Putin concediuLa un an de la doborârea zborului MH17  în Ucraina, Rusia încă neagă amestecul său în această tragedie, scrie Times. Kremlinul speră că, în timp, Occidentul va renunţa la resentimentele sale cu privire la rolul Rusiei în acest accident, precum și în raport cu încercările Moscovei de a redesena cu forța granițele europenei.

 „Dar pentru infracțiuni atât de groaznice nu exista „termen de prescriere”” – subliniază ziarul britanic. Cât timp continua sprijinul Rusiei pentru separatiști în Ucraina, fapt care împiedică instaurarea pacii într-o Ucraina unificata și cât timp este imposibil sa se investigheze pe deplin prăbușirea avionului MH17, țările occidentale ar trebui să nu slăbeasca ci din contra, sa stranga chingile sancțiunilor impotriva Rusiei.

A face acest lucru e destul de ușor. Călcâiul lui Ahile al putinismului îl reprezinta gaşca de prieteni vechi și asociați apropiați ai președintelui Putin, din care foarte multi s-au îmbogățit în timpul domniei lui.

Anume împotriva lor sunt îndreptate sancțiunile curente ale Washingtonului, în timp ce sancțiunile europene includ oficiali militari și guvernamentali de top care sunt direct legati de executarea politicii Kremlinului în Ucraina.Timcenko

Putin trăiește destul de modest și nu a fost văzut prea des etaland bogatia sa, potrivit diverselor mărturii. Cu toate acestea, el este cu siguranță foarte bine „pregătit pentru pensionare”, sustine Times: in 2007, CIA a evaluat averea președintelui rus la 40 miliarde $.

Între timp, printre cei împotriva cărora Statele Unite au impus sancțiuni este, de exemplu, Ghenadi Timchenko (foto), a carui avere anul trecut a atins nivelul de 15,3 miliarde de dolari, mare parte gratie contractului de export cu cel mai mare concern de petrol rusesc.

În mod similar, un alt prieten de-al lui Putin – Arkadi Rotenberg – a câştigat 7 miliarde de dolari din contracte de construcție legate de Jocurile Olimpice de la Soci, amintește Times.

Arkadi Rotentberg

Arkadi Rotentberg

Europa și Statele Unite sunt unanime în opinia că astfel de oameni sunt coloana vertebrală a regimului lui Putin și ca ei vor continua să-l sprijine pe actualul presedinte dupa ce acesta va pleca în cele din urmă de la putere. A spune ceva împotriva lor – este riscant. Boris Nemţov a fost ucis la zece săptămâni după ce și-a exprimat suspiciunile cu privire la îmbogățirea lor rapidă după ce Putin a venit la putere.

Acesti „mai vechi și bogati prieteni” ai lui Putin trebuie să fie  „aruncati afara din economia mondială”, pentru a restabili unitatea Ucrainei și justiție pentru victimele MH17, conchide Times.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Times: Pentru MH17 şi Donbas vor răspunde „prietenii lui Putin”

  1. ANTIPUTIN spune:

    40 de miliarde de $!
    Sa’i facem o scara confortabila din aur masiv domnului tar pana’n fundul iadului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top