transnistriaRegiunea transnistreană se va confrunta în anul 2015 cu un deficit bugetar estimat la 40% din nivelul cheltuielilor publice, transmite IPN.

Centrul Analitic Independent Expert-Grup menţionează în publicaţia „Realitatea Economică Transnistreană” că enorma gaură bugetară este o problemă constantă pentru regiune, iar deteriorarea situaţiei economice doar a amplificat această constrângere. Experţii menţionează că, practic, putem vorbi de un cerc vicios  – deficitul bugetar cronic deteriorează creşterea, iar, la rândul său, dificultăţile economice cauzează sărăcirea finanţelor publice. Expert-Grup consideră că cel mai vulnerabil în regiune este sistemul de încălzire, deoarece, în prezent, funcţionarea acestuia nu poate fi realizată în baza unor combustibili alternativi gazelor naturale. Pentru a asigura trecerea la utilizarea altor produse energetice e nevoie de investiţii de peste 100 de milioane de dolari. Totuşi, în prezent nu au fost identificate resurse bugetare suplimentare ce ar permite realizarea investiţiilor. În aceste condiţii, complexul comunal-locativ rămâne expus unor riscuri majore.

Sursa: adevarul.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Tiraspolul se va confrunta cu un deficit bugetar major în anul 2015

  1. rsumy spune:

    Derbedeii au deficit bugetar?!?
    Ciudat… doar sunt o economie de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top