soldat rus in CrimeeaInstitutul australian pentru Economie și Pace (The Institute for Economics and Peace) a alcătuit indicele global de pace pe 2014 (Global Peace Index 2014), potrivit ziarului britanic The Independent.

Lista țărilor care sunt implicate cel mai mult în conflicte armate este alcătuită din 10 state: Sudanul de Sud, Irak, Somalia, Republica Sudan, Republica Democratică Congo, Republica Centrafricană, Pakistan, Coreea de Nord, Nigeria și Rusia. Cercetatorii, de asemenea, indică faptul că în aceste țări există un număr mare de atacuri teroriste și au o rată ridicată a criminalității.

Potrivit experților, din 162 de țări ale lumii pe baza cărora se constituie indicele global al păcii, doar 11 nu sunt implicate în conflicte, atât pe teritoriul său cat și pe teritoriul altui stat. Acest lucru este valabil în cazul unor țări precum Elveția, Japonia, Qatar, Uruguay, Mauritius, Chile, Botswana, Costa Rica, Vietnam, Panama și Brazilia.

Indicele global de pace a fost elaborat pentru prima dată în 2007. Ideea aparține unui antreprenor australian Steve Killelea și a fost sprinită, în special, fostul președinte Jimmy Carter și de Dalai Lama.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top