transnistriaDatorită poziției Uniunii Ucrainenilor din Transnistria, tentativele de actiuni anti-ucrainene întreprinse de fortele pro-ruse din autoproclamata republica au fost anihilate. Asa se explica de ce pe teritoriul acestui pseudo-stat nu au existat actiuni antiucrainene, a declarat Leonid Tkaciuk, președintele Uniunii Ucrainenilor din Transnistria, la o reuniune a Prezidiului Consiliului Mondial ucrainean intrunit la Kiev, a scris pe pagina sa de Facebook Oles Gorodetsky, președintele comunității creștine a ucrainenilor din Italia.

Regiunea transnistreană este foarte complexa. Practic, este casa a 200.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, a 200 de mii de cetățeni ai Rusiei și 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei. Când am devenit conștienți de faptul că forțele proruse pregătesc campanii antiucrainene, ne-am întâlnit cu liderii organizațiilor care reprezintă cetățenii din Rusia și Moldova și i-am informat , în cazul unor astfel de evenimente, comunitatea ucrainenilor va întreprinde măsurile adecvate în sprijinul Ucrainei. Am cazut de acord că, pentru a evita provocările și pentru a evita confruntarea, in Transnistria nu va avea loc nicio actiune de natură antiucraineană„, ar fi declarat Leonid Tkaciuk.

Amintim ca moldovenii (romanii), rusii si ucraineni reprezinta principalele trei grupuri etnice din Transnistria. Potrivit recensamantului din 2004, circa 32% din populatia „republicii” s-au declarat moldoveni, 30% – ruşi si 29% – ucraineni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top