La Moscova va fi deschisă o ”reprezentanță” a Transnistriei nerecunoscute, care va fi condusă de fostul „vicepremier” și de „ministrul de externe” al așa-numitei „DNR”, Alexandr Karaman, inclus în lista de sancțiuni a UE, scrie Newsmaker, citând un anunț al ”Ministerului Afacerilor Externe” al Transnistriei.

Potrivit lui Vitali Ignatiev, ”ministrul de externe” din Transnistria, ”reprezentanța” va permite „intensificarea parteneriatului strategic cu Rusia”. „Acesta fiind un pas important în direcția integrării, interacțiunii Transnistriei cu Federația Rusă”, a adăugat el.

În ceea ce-l privește pe Alexandr Karaman, acesta a fost vicepresedinte al Transnistriei din 1991 până în 2001. Ulterior, Karaman a condus partidul ”Rodina”, care, în timp ce presedintia transnistreana a fost condusa de Evgheni Șevciuk, a fost partid de opoziție.

În 2014, Karaman a părăsit Transnistria, iar în vara aceluiași an a apărut în autoproclamata „Republica Populară Donețk” (DNR), unde a ocupat funcția de ”vicepremier pentru probleme sociale” și, mai târziu, ”ministru de externe”.

Din noiembrie 2014 până în decembrie 2015, Karaman a condus biroul Consiliului de Miniștri „DNR”, apoi a plecat în Rusia. El a facut parte din ”comandoul” de politicieni transnistreni (circa 30 de oameni), condus de generalul rus Vladimir Antiufeev, care a debarcat in iunie 2014 la Donețk pentru a oferi sprijin în infiintarea pseudo-republicii.

Alexandr Karaman este inclus în listele de sancțiuni ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite în legătură cu evenimentele din Donbas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Transnistria deschide o ”reprezentanță” la Moscova. Va fi condusă de un „fost ministru” al „DNR”

  1. bogdan spune:

    sarantocii si faptele lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top