Mai mult de un sfert din toate contractele guvernamentale din Rusia sunt acordate companiilor controlate de apropiatii înalților oficialii ai statului, potrivit unei anchete a ONG-ului anti-corupție Transparency International.

Transparency susține că „a procesat mai mult de 11.000 de achiziții publice necompetitive între anii 2014 și 2017 și a analizat 499 de achiziții publice cu preț de contractare de peste 30 de milioane de ruble, în care câștigătorul a fost numit de președinte sau guvern.

Doar până la sfârșitul anului 2017, Vladimir Putin și guvernul rus au semnat cel puțin 93 de acte normative privind achizițiile cu un singur furnizor. Pe baza acestor acte, au fost încheiate aproape 4.000 de contracte în sumă totală de 418 miliarde de ruble.

În același timp, în majoritatea cazurilor, unici furnizori sunt companii care nu produc nimic, acestea acționând ca intermediari, menționeaza organizația.

Transparency a subliniat că a pregătit un raport privind favoritismul și nepotismul în Rusia.

Documentul va fi trimis Dumei de Stat, Departamentului de politică bugetară al Ministerului Finanțelor, Camerei Conturilor din Rusia, precum și „altor structuri care exercită funcții de control și supraveghere în domeniul achizițiilor publice”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Transparency: Un sfert din contractele guvernamentale din Rusia se acordă apropiaților puterii

  1. kiki spune:

    Iar SUA duce razboaie ilegale de agresiune pentru a umfla cururile cacacioase ale marilor miliardari
    ce este mai rau ?
    Sa dai contracte clientelei sau sa agresezi alte tari pentru a le jefui si astfel sa ucizi MILIOANE de suflete nevinovate care nu au cum sa se apere de MegaPORCIA criminale a Satanelor Unite din America?

  2. bogdan spune:

    porcii si faptele lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top