omulet verdeTribunalul de la Haga a clasificat situația din Crimeea drept un conflict armat internațional între Ucraina și Rusia.

Procurorul tribunalului de la Haga (Curtea Penală Internațională), Fatou Bensouda, a elaborat raportul anual al anchetei preliminare, publicat pe 14 noiembrie, în care a fost examinată cererea Ucrainei de investigare a situației din Crimeea, transmite QHA.

„Conform informațiilor obținute, situația din Crimeea și Sevastopol este echivalenta unui conflictul armat internațional între Ucraina și Federația Rusă. Acest conflict armat internațional a început nu mai târziu de 26 februarie, când Federația Rusă a implicat membrii forțelor sale armate pentru a obține controlul asupra unor părți ale teritoriului Ucrainei, fără consimțământul guvernului Ucrainei”, – se arata în raport.

De asemenea, este subliniat faptul că dreptul conflictului armat se aplică și după 18 martie 2014, în măsura în care situația din Crimeea și Sevastopol echivaleaza cu cea a unei stari continui de ocupație armată.

Raportul arată că stabilirea legalității intervenției armate, care a dus la ocupația peninsulei, nu este necesară, pentru că, în conformitate cu prevederile Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale, un conflict armat poate fi internațional ca natură, cu condiția ca una sau mai multe țări sa ocupe parțial sau în totalitate teritoriul unui alt stat. omulet verde

De asemenea, raportul vorbește despre oprimarea tătarilor din Crimeea pe teritoriul anexat de Rusia: „În procesul de aplicare a legislației rusești pe teritoriul Crimeei, reprezentanții tătarilor din Crimeea și alți locuitori din Crimeea, care sunt musulmani, au fost supuși la hărțuire și intimidare, inclusiv printr-o serie de măsuri, cum ar fi interzicerea intrarii pe teritoriul Crimeei, percheziții domiciliare, precum și restricțiile privind libertatea de exprimare, de întrunire și de asociere”.

Tribunalul a decis să continue colectarea de probe cu privire la aceste aspecte și în anul viitor.

Reamintim, pe 8 septembrie 2015, Ucraina a depus o plangere pentru crime împotriva umanității și crime de război comise de Federația Rusă și organizațiile teroriste „DNR/LNR”, ceea ce a dus la consecințe grave și ucideri în masă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

12 Responses to Tribunalul de la Haga a echivalat anexarea Crimeei unui conflict militar internațional

 1. mocanu dan spune:

  BAI RUSNACULE !!!!!CUM E BA SA AI UN IMPARAT(TAR ESTE INTERZIS DE LA PETRU CEL MARE)CARE PE TACSU IL CHEAMA SPIRIDON(ROMAN)SI PE MASA SHELOMOVA(EVREICA)?DE LA LENIN INCOACE RUSII NU MAI POT FI CONDUSI SI DE EI?BA VOI CUM II SPUNETI IN RUSESTE LA PUTINA DE BRINZA?

 2. alifie spune:

  si problema KOSOVO cum o echivaleaza ?

 3. bogdan spune:

  Incep procesele internationale pe care Ospiciul Lumea Rusa le va pierde cu brio pe toate ! Api vor aparea despagubiri uriase pt daune de razboi ! OLR nu le va recunoaste si nu va plati si astfel ratingul de tara va merge si mai jos in „junk”. Asta va atrage dupa sine cresterea dobanzillor la care se poate imprumuta Porcia ! De asemenea va duce la o alta scadere a investitiilor directe si indirecte de capital in Porcie ! Fonduri suverane de capital se vor retrage ! Asta inseamna inflatie si caderea rublei si mai mult ! Ulterior nivelul de trai va merge tot in jos intr-o spirala greu de controlat ! Cumulat cu incercarea de reinarmare a Porciei va duce la Crahul tarii exact ca la caderea URSS ! Rezervele financiare ale Porciei se termina oricum in 2017 ! Go ahead Porcie !

  • Clau spune:

   Aceste decizii si documente vor ramane in istorie, nu se vor putea sterge doar prin propaganda. Sunt alte pete pe istora pestrita a Rusiei…

  • Carstea spune:

   Nu te contrazic Bogdanele draga, numai ca in momentul pe care il precizezi d-ta., din cauze diverse, probabil de ura si de frica, vor activa razboiul nuclear cu toate consecintele ce decurg de aici.
   Din aceasta cauza si din multe altele diplomatia SUA si cea europeana se misca greu.

   • bogdan spune:

    pai o luam incet incet sa moarea pe mana lor ! Stii vorba: boala lunga moarte sigura ! tot godacii lor il vor curata pe putler !

  • Toni spune:

   Da, idiotule, se vede dupa rationamentul tau de idiot….
   Adica de ce sa se imprumute neaparat o tara? Nu intelegi ca ASTA este problema de fapt?
   Economia pe datorie , mafia dobanzilor este cea care franeaza dezvoltarea.
   Atata te-au spalat pe creier ca ai impresia ca daca nu esti dator nu e bine.

   • bogdan spune:

    bolovan sovietic ! pai porcia are o groaza de imprumuturi externe pt retehnologizare in singurul sau domeniu de activitate : extractia de materii prime unde aveti o tehnologie sovietica de anii 50-60 cu mult in urma lumii civilizate ! si nu mai aveti randament in „depletedarea”

    Daca mai continui cu prostiile dau si linkuri sa te cultivi inapoiatule…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top