Președintele american Donald Trump a ordonat prelungirea cu încă un an a sancțiunilor împotriva Rusiei pentru agresiunea sa în Ucraina. Decretul prezidențial a fost publicat pe site-ul Casei Albe.

„Acțiunile și politicile despre care este vorba în aceste decrete (decrete adoptate de Barack Obama în 2014 după anexarea Crimeei de către Rusia și agresiunea în Donbas-n.r.) continuă să reprezinte o amenințare extremă la adresa securității naționale și a politicii externe a Statelor Unite”, – se spune în decret.

„Acțiunile și politicile persoanelor care subminează procesele și instituțiile democratice din Ucraina, amenință pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială, precum și contribuie la furtul activelor sale”, susține Casa Albă.

Astfel, situația excepțională anunțată pe 6 martie 2014 și măsurile luate în acea zi (Decretul nr. 13560 – n.r.), pe 16 martie 2014 (Decretul nr. 13661), 20 martie 2014 (Decretul nr. 13662) și 19 decembrie 2014 (decretul nr. 13685), pentru a face față acestei situații , sunt prelungite pentru încă un an.

De asemenea, au fost prelungite și măsurile introduse de administrația Trump pe 20 septembrie 2018.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Trump a prelungit cu un an sancțiunile impuse împotriva Rusiei de către predecesorul său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top