”Ideea liberală a fost depășită, și-a depășit scopul său atunci când societatea s-a opus imigrației, granițelor deschise și multiculturalismului”, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat publicației The Financial Times.

În ultimele decenii, liberalii au încercat să-și dicteze voința întregii lumi, dar au făcut multe greșeli tragice, este convins Putin. El a citat ca exemplu decizia cancelarului german Angela Merkel de a accepta peste un milion de refugiați sirieni. Putin considera decizia eronata și a apreciat „voința” președintelui american Donald Trump, care încearcă să oprească fluxul migranților și traficul de droguri din Mexic.

Putin reia în interviu tema preferată de radicalii de dreapta din Europa care fac în mod gresit si tendentios legatura intre cresterea criminalitatii si numarul de migranti. (În fapt, în Germania, țară care a acceptat cel mai mare numar de imigranti, rata criminalitatii a scazut din 1990 pana in prezent, iar proportia infractorilor nongermani era în 2017 de numai 8,5%).

Totodata, Putin sugereaza ca statele europene nu îi pedepsesc pe infractori care ar beneficia de ”imunitate” din partea liberalilor.

Astfel, Putin declara ca: „Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic.” Ucide, jefuiește, violează – nu pățești nimic, pentru că ești migrant, trebuie să ți se apere drepturile. „Ce drepturi?” Ai încalcat legea esti -pedepsit pentru asta „, a spus Putin. „Ideea liberală este depășită, a intrat în conflict cu interesele majorității covârșitoare a populației”, a concluzionat liderul rus.

De asemenea, înaintea intalnirii sale cu Trump, Putin încearca sa-l gadile la orgoliu pe președintele american Donald Trump spunand despre el ca este un ”om talentat”.

„Domnul Trump, nu este politician de carieră, are propria sa viziune asupra lumii și propria sa viziune asupra intereselor naționale ale Statelor Unite, de exemplu, nu sunt de acord cu multe modalități de rezolvare a problemelor pe care le folosește. Dar știți un fapt? După părerea mea este o persoană talentată. El simte foarte subtil care sunt așteptările alegătorul de la el „, a menționat președintele rus.

Potrivit lui Putin, clasa de mijloc din SUA a obtinut foarte puține de la globalizare, iar echipa lui Trump a folosit așteptările clasei de mijloc în timpul campaniei electorale și a câștigat cursa prezidențială, acesta fiind motivul pentru victoria sa, și nu „amestecul mitic din afara”.

„De aici, poate, vin deciziile extravagante în domeniul economiei și interacțiunii chiar și cu partenerii și aliații”, a explicat președintele rus.

Comentând tratatul INF (Fortele Nucleare Intermediare), Putin a acuzat Statele Unite de lipsa de inițiativă pentru prelungirea acordului. „Ei au decis nu doar să iasă, ci să găsească scuza sub forma Rusiei”, a spus președintele rus. El admite o nouă cursă în domeniul armamentului dacă tratatul nu va fi reînnoit. Termenul său expiră în 2021. Anterior, Statele Unite au declarat că racheta ”Novator” creata de Rusia a încălcat termenii acordului și a început procedura de ieșire.

Răspunzând la întrebarea The Financial Times despre otrăvirea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal și a fiicei sale, in Marea Britanie, Putin a spus că serviciile de securitate ar trebui să se ocupe de acest lucru. Putin a precizat că nu are o parare buna despre spioni și a spus că „trădătorii trebuie pedepsiți”.

În același timp, președintele rus crede că Moscova și Londra sunt interesate de o restaurare completă a relațiilor, în ciuda dezacordurilor privind cazul Skripal.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to ”Trump este un om talentat” – Putin îl flatează pe președintele SUA înaintea întâlnirii la summitul G20

  1. […] ”Ideea liberală a fost depășită, și-a depășit scopul său atunci când societatea s-a opus imigrației, granițelor deschise și multiculturalismului”, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat publicației The Financial Times, anunţă paginaderusia.ro. […]

  2. bogdan spune:

    Idiot irecuperabil… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top