NATO ar trebui să se concentreze în viitor asupra terorismului și migrației ilegale, precum și asupra amenințărilor din Rusia la granițele de est și de sud ale Alianței, a declarat președintele Donald Trump, vorbind la sediul NATO de la Bruxelles.

„Trebuie să fim puternici, fermi și vigilenti“ – a spus Trump, adăugând că a discutat aceste probleme cu secretarul general al NATO și liderii mai multor țări ale Alianței.

Președintele american a spus că, în legătură cu noile amenințări la adresa țărilor NATO, ele ar trebui să-și respecte angajamentele privind cheltuielile de apărare de 2% din PIB.

„23 din cele 28 de țări NATO încă nu alocă la fel de mult cum au promis și cât ar trebui să cheltuie pentru propria apărare“ – a spus el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

7 Responses to Trump la summit-ul NATO: Alianța ar trebui să se concentreze asupra terorismului, migrației și amenințării ruse

  1. Radu spune:

    Campaniile de dezinformare ale Rusiei au afectat 39 de tari (studiu)
        HotNews.ro

    Rusia a lansat campanii de dezinformare si de spionaj informatic in ultimii ani care au afectat mai multe sute de persoane si organizatii in 39 de tari, inclusiv NATO si ONU, potrivit unui studiu publicat joi si citat de AFP, scrie Agerpres.

     Un raport al Citizen Lab de la Universitatea din Toronto (Canada) releva existenta ¬ cel putin din 2015 ¬ a unor „campanii de dezinformare si de spionaj informatic care vizeaza sute de tinte guvernamentale, economice, militare si din societatea civila”, potrivit principalului sau autor, Ronald Deibert.

    Cercetatorii de la Citizen Lab estimeaza ca spionajul nu vizeaza doar guvernul, armata si unele societati, ci si jurnalisti, cercetatori, opozanti si militanti.

    Printre personalitatile vizate figureaza un fost premier rus, fosti inalti responsabili americani, membri ai cabinetelor ministeriale din Europa si Asia, ambasadori, militari de rang inalt si directori generali ai unor societati energetice.

    Campaniile Rusiei urmeaza un model de atac prin „momeala” care permite Moscovei sa obtina datele persoanelor vizate, care sunt apoi propagate amestecand informatii adevarate cu altele false pentru a suscita confuzie, explica Deibert intr-o nota.

    „Rusia are o experienta indelungata in materie de ‘dezinformatia’, care dateaza din epoca sovietica’, aminteste cercetatorul.

    „Acest gen de scurgeri de informatii contaminate, ca de pilda cele analizate in raportul nostru, reprezinta noi provocari pentru opinia publica. Informa-iile false in documente adevarate, ‘minciuni intr-o padure de fapte’, sunt foarte dificil de distins si de contracarat’, estimeaza Deibert.

    Cercetatorii sunt de acord ca nu dispun de elemente care sa le permita sa lege aceste campanii de anumite agentii speciale rusesti. Dar ei compileaza in raportul lor date „publicate de numeroase guverne si intreprinderi despre autorii atacurilor cibernetice legate de Rusia”, potrivit acestora.

    Jurnalistul american David Satter, care a scris mult despre coruptia din Rusia, a fost vizat in special de aceste atacuri cibernetice, potrivit raportului.

    Corespondenta electronica a lui Satter a fost atacata, iar mesajele lui ¬ „modificate selectiv” inainte de a fi „propagate” astfel incat sa creeze impresia ca jurnalistul face parte dintr-un complot al CIA care urmareste sa-l discrediteze pe presedintele rus Vladimir Putin.

    „Speranta noastra este ca ¬ studiind indeaproape si publicand detaliile acestui gen de scurgeri de informatii contaminate ¬ raportul nostru va ajuta ca ele sa fie intelese mai bine si sa fie recunoscute cu scopul de a le reduce’ efectele, a conchis Deibert.

  2. cozubas spune:

    Imparatul cere mai multe biruri de la supusii lui…))) Sa va traduc pe mintea voastra : 2% din PIB pentru Romania inseamna mai mult decat bugetul sanatatii si educatiei impreuna. In termeni neti,2% din PIB-ul romanesc,inseamna peste 10% din bugetul Romaniei…. Asa ca la munca in regim de iobageala prostime romana sa aveti cu ce plati cirezile de generali nato,stolurile de lacuste bruxelezo-washingtoniana si navala de trantori neoliberali democrati…))))))))Daca veti fi cuminti o sa va trimita si la razboi ca si tinte umblatoare,unde aveti sansa sa scapati de infernul „frumoasei” vieti capitaliste,murind ca niste cacati pe tarlale straine,asigurand astfel fertilizarea locului cu hoiturile voastre subnutrite…)))))))))

    • bogdan spune:

      cumetre cacatzas ! la noi in Ro matematica e alta decat la voi in porcie : 2 inseamna 2 nu orice altceva precum la voi ! cat despre cat de mult inseamna asta nu-i treaba voatra porcilor ! daca nu dam 2 % sa ne aparam de voi porcii nu va mai avea cine sa foloseasca 2% din sanatate sau invatamant !

    • rsumy spune:

      @cozubaș
      Prostovane, mai bine ne explici câte grădinițe se puteau construi cu Bugetul Apărării al Rusiei!!!

      Poți asta, pro-rusnac moldo-rusnac???
      🙂

    • rsumy spune:

      @cozubash
      „Împăratu'” e „pretenul” vostru – Trumph!!!
      Ce naiba băh, sunteți total dezarticulați?!?
      🙂

    • rsumy spune:

      @cozubaș
      Deșteptule, cât la % din PIB-ul Ruslocistanului = Bugetul Apărării Rusloc???

      Nu știi, porkovane?!?
      🙂

    • Radu spune:

      Bugetul  pentru  2017 prevede alocarea a 16,3 miliarde lei, echivalent cu 2% din produsul intern brut (PIB), pentru Apărare
      Pentru Sănătate sunt alocati: 33,8 miliarde de lei – 4,15% din PIB, mai mult cu 3,5 miliarde lei decât în 2016.
      Educaţie: 25,02 miliarde de lei – 3,1% din PIB
      Vine trolul rus si baga ceva cu termeni net, incearca sa creeze confuzie, ca si cum nu toate procentele se calculeaza in aceeasi termeni. Cam asta face propaganda rusa. Vinde jumatate de edevar, apoi adauga minciuna. Nu ma troll-ule, bugetul apararii nu depaseste nici macar cel al sanatatii. Nu mai vorbim de cele doua insumate. Du-te tu la tine in Transnistria, pe terasa carciumii din satul tau, si spune-le alora cum calculezi tu procentele. Cum amesteci tu litrul si kilogramul, incercand sa faci minciuna sa para adevar, Doar ca 33,8 + 25,02 nu da o suma mai mica decat 16,3. Poate in calculele Moscovei, nu si in lumea reala. 🙂 Pentru voi rusii, minciuna e o a doua natura. Apropo, la voi in Transnistria mai exista educatie? Ca ii criticati pe ceilalti. Sau in Donbas, Cecenia si celelalte teritorii anexate? Uita-te la textul tau, si apoi ai sa vezi unde duce lipsa educatiei. Degeaba folosesti cuvantul asta in text. Nu tine loc de scoala. Si nici de cei 7 ani de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top