La întâlnirea sa cu Mohammed bin Salman Al Saudi, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Donald Trump intenționează să discute întrebarea: cum să forțeze Rusia să plătească pentru acțiunile sale în Orientul Mijlociu. Tema discuției dintre cei doi a fost relatata de  un înalt oficial al Casei Albe, transmite The Hill.

„În primul rând, subiectul central al discuției va fi căutarea unor modalități comune de a face Rusia să plătească pentru activitatea sa în Siria și sprijinul său pentru proliferarea rachetelor iraniene in Yemen. Toate acestea amenință să agraveze criza existentă și conduc spre o catastrofă regională la scară largă”, a declarat un reprezentant al administrației Trump.

Potrivit oficialului SUA, președintele american va acorda atenție sprijinului rusesc dat guvernului Bashar al Assad din Siria. În plus, el va aminti decizia Moscovei din februarie de a bloca o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU menită să exercite presiuni asupra Iranului, suspectat de încălcarea interdicției privind livrările de arme către rebeli husiti din Yemen.

„O parte din conversație se va referi la modul în care Rusia încearcă să exploateze aceste situații, transformându-le în favoarea sa. Pe de o parte, Moscova a blocat rezoluția Consiliului de Securitate al ONU împotriva regimului iranian, dar a apelat în același timp la Arabia Saudita oferindu-i sisteme de apărare antiaeriană”, a spus reprezentantul Casei Albe.

În ciuda faptului că Rusia și Arabia Saudită se află în părțile opuse ale conflictului sirian, relațiile dintre cele două țări par să se îmbunătățească, iar acest lucru provoacă îngrijorare partii americane, subliniază The Hill.

Potrivit publicației, nu se știe dacă Trump va comenta în mod public conținutul conversației sale cu prințul saudit. La urma urmei, în timp ce administrația lui introduce noi sancțiuni și face declarații dure împotriva Moscovei, președintele însuși se comportă destul de prudent.

Între timp, în zilele următoare, Senatul SUA trebuie să ia o decizie menita sa puna capăt sprijinului pentru campania militară pe care Arabia Saudită o desfășoară în Yemen. Această inițiativă a întâmpinat un protest viu al Administratiei Trump, care speră să sporească vânzările de arme către Riad.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Trump și prințul moștenitor saudit vor discuta cum să oblige Rusia să plătească pentru politica sa din Orient

  1. bogdan spune:

    Unde-s trollii ? Ne plictisim fara prostiile moscovei vomitate de ei…

  2. bogdan spune:

    Pai cel mai simplu e sa lase petrolul si gazele mai jos ! Daca SA si USA au de unde Porcii nu prea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top