Președintele american Donald Trump și-a exprimat speranța că Statele Unite, Rusia și China vor ajunge la un moment dat în viitor la un acord privind un nou tratat mai echitabil privind rachetele cu rază medie și scurta, promițând că, dacă aceste eforturi nu reușesc, Statele Unite vor fi întotdeauna în fața rivalilor lor militari.

Într-un discurs adresat Congresului cu privire la situația din țară, Trump a declarat: „S-ar putea să ajungem la un acord asupra unui alt tratat la care vor participa China și alții. Poate că nu va merge, și apoi îi vom depăși pe ceilalți în ceea ce privește nivelul cheltuielilor și a inovațiilor”, a promis Trump.

Președintele a reamintit că, în urmă cu câteva decenii, Statele Unite au încheiat un acord cu Rusia de limitare și reducere a capacității arsenalelor nucleare și de rachete.

„În timp ce noi am respectat cu scrupulozitate tratatul, Rusia a încălcat în mod constant dispozițiile sale”, a spus Trump. „De aceea am anunțat că Statele Unite se retrag oficial din acordul de eliminare a rachetelor cu raza de actiune medie si scurta sau Tratatul INF”.

„Sub conducerea mea, nu ne vom cere scuze pentru apărarea intereselor Americii”, a spus Trump, adăugând că, în cadrul construirii puterii sale militare, Statele Unite dezvoltă cel mai nou sistem de apărare antirachetă.

În discursul său, Trump a criticat implicit și ancheta „rusă” a procurorului special Robert Mueller.

După ce a menționat numeroase succese economice, Trump a declarat că numai „războaiele stupide, politica sau investigațiile motivate politic” pot opri „miracolul economic”.

„Dacă vrem pace și legiferare, nu poate fi loc pentru război și investigații! Nu merge așa! „- a declarat Trump, după care în sală s-a așternut liniștea.

La Washington se aprope de sfârșit investigația privind încercările Rusiei de a interveni în alegerile prezidențiale în 2016 și posibilele legături dintre Moscova și sediul de campanie al lui Trump.

Ancheta a condus deja la emiterea de acuzații oficiale sau mărturii în cazul a cel puțin 34 de persoane, inclusiv șase foști consilieri al lui Trump și 26 de cetățeni ruși.

Trump a spus în mod repetat despre investigația lui Mueller că este o „vânătoare de vrăjitoare”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Trump speră că SUA, Rusia și China vor semna în viitor un Tratat INF ”mai echitabil”

  1. bogdan spune:

    Singurul lucru bun facut de Blond ! Renuntarea la INF !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top