Administrația președintelui SUA elaborează un pachet de sancțiuni împotriva companiilor rusești și iraniene care lucrează pentru reconstrucția Siriei, transmite NBC, care citează trei surse familiare cu documentele.

Washingtonul intenționează să oprească programul de acordare de asistență financiară și de altă natură pentru restaurarea acelor zone ale Siriei în care există trupe ruse și iraniene. Obiectivul principal al noii strategii a lui Donald Trump este de a elimina forțele Iranului și ale aliaților săi din Siria pentru a preveni riscul unui conflictul deschis dintre state.

Se remarcă faptul că Statele Unite vor continua să distrugă cuiburile militanților ISIS și vor elabora un plan pentru o perioadă de tranziție politică, care nu prevede demisia președintelui sirian Bashar al Assad.

În Siria, în prezent sunt detașați circa 2.000 de militari americani care oferă consiliere și asistență în formarea forțelor kurde și a rebelilor sirieni care se opun președintelui Bashar al Assad.

Anterior, într-o scrisoare expediata Casei labe, Moscova a cerut sprijin pentru reconsturcția Siriei, deoarece regimul sirian nu dispune de resurse pentru refcarea economiei si infrastructurii țării.

Rusia a lansat o campanie pe scară largă pentru a atrage țările occidentale în activități umanitare în teritoriile controlate de guvernul sirian, încercând să convingă restul lumii de necesitatea de a stabili relații post-război normale cu președintele Assad.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Trump va impune sancțiuni firmelor care se ocupă de reconstrucția Siriei în teritoriile ocupate de Rusia și Iran

  1. bogdan spune:

    Godacii traiesc in Lumea Lor din Borcan ! Razboiul in Siria a inceput prin uciderea de catre criminalul Assad a propriei populatii care cerea libertate ! Toata Lumea Civilizata a condamnat crimele acestuia si a cerut plecarea lui civilizata de la Putere si Alegeri Libere si Democratice in Siria ! Acesta a continuat crimele si Lumea Civilizata a luat partea opozitiei democratice din Siria ! In momentul in care regimul era gata sa capituleze a intervenit natiunea criminala condusa de Pitik ce a distrus Aleppo – a ucis zeci de mii de civili opozanti ai regimului si a trimis in bejenie in Tucia si Europa milioane de sirieni ! Porcii au ras de pe fata pamantului toate orasele in care exista opozitie la Assad cu exceptia zonei in care exista trupe americane ! Pe fondul acestui haos au patruns si cei din fostul Al-Qaida ce au fondat DAESH ! Acum DAESH este distrusa iar porcii au permis Iranului sa intre cu trupe in Siria ! Deci cum sa ceara rusia ca Lumea Civilizata sa repare ce au distrus ei , Assad si in mica parte Iran ? Fiecare sa plateasca pt ce au distrus ! rusia USA Assad si Iran !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top