TurcinovÎn ultimele zile, inamicul a comis cele mai multe atacuri asurpa fortelor armate ucrainene de la începutul anului. Au folosit artilerie de calibru mare, sisteme de rachete, tancuri, din aceasta cauza Forțele Armate ale Ucrainei au suferit pierderi importante, a declarat Alexandr Turcinov, secretarul Consiliului de Securitate si Aparare Naționala al Ucrainei (CSANU).

Comentand incidentul armat din ultima noapte, secretarul CSANU a remarcat că, după ce rebelii au incendiat masinile reprezentanților misiunii OSCE, creand astfel obstacole în calea circulației observatorilor, după o puternica pregatire cu foc de artilerie, inamicul a atacat pozitiile brigazii 72 pe directia Novolaspa-Starognatovka.

„Așa cum am avertizat, provocarea împotriva misiunii OSCE a fost parte a pregătirii pentru ofensiva asupra pozițiilor noastre”, – a spus Turcinov.

El a remarcat că „ofensiva și încercarea dușmanului de străpungere a apărarii ucrainene au fost oprite, după care fortele antiteroriste au contraatacat”.

trupe ruseTurcinov a spus că grupurile rebelilor s-au retras, suferind pierderi substanțiale, iar soldați ucraineni au avansat 3 kilometri, ocupand înălțimile dominante.

Cu toate acestea, situația din zona rămâne tensionată, „ocupantii continua bombardamentele de artilerie și concentrează forte pentru a sparge apărarea noastră”.

Având în vedere situația creata, președintele Ucrainei a avut un consiliu operativ cu șeful Statului Major și ministrul Apărării și cu secretarul Consiliului Național de Securitate.

Statul Major General leaga activizarea trupelor separatiste cu prezența în Donetk a adjunctului comandantului Forțelor Terestre ale Federației Ruse, generalul Alexandr Lenţov. Generalul rus a condus partea rusă a Centrului Comun de Monitorizare și Coordonare a încetării focului din Donbas (CCMC), a anuntat purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Ucrainei, Vladislav Selezniov, conform postului de televiziune „112”.

Lentov

Generalul Alexandr Lenţov

„Potrivit informațiilor operative, în Donetk se afla generalul Alexandr Lenţov, adjunctul comandantului Forțelor Terestre ale Federației Ruse”, – a spus el.

„După cum știți, el de două ori a fost șeful părții ruse în cadrul CCMC,” – a spus Selezniov. Prin urmare, generalul rus este bine familiarizat cu situația în zona si are informații despre amlasarea forțelor ucrainene. „Noi credem ca înrăutățirea situației în partea de est a țării este din cauza prezentei acestuia in Donbas”, – a conchis Selezniov.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Turcinov: „Provocarea împotriva misiunii OSCE a fost parte din pregătirea pentru ofensivă a rebelilor”

  1. saba spune:

    „daca este pamantul vostru, atunci de ce nu aţi luptat? Sau ce, aţi recunoscut că nu e pamantul vostru?” (Președintele belarus Aleksandr Lukașenko) – mi se pare destul de clar, si nu se poate confunda situatia cu pierderea Bucovinei si Basarabiei, care au fost de fapt despagubire de razboi (cam cum a fost cu ocuparea regiunii Ruhr in 1923, de catre Franta si Belgia – dupa WW I). Aceasta umilinta, se spune ca a fost una din cauzele WW II.

  2. rzumy spune:

    Sa vedem ce va mai fi din septembrie,pana atunci va fi linertea din inaintea furtuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top