TurchynovDeputații ucraineni din grupul Pentru pace și stabilitate” au plecat la Moscova. Oficial, pentru o intalnire cu colegii din Duma de Stat a Rusiei, Camera Inferioara a Parlamentului rus. 

„Este o lipsa de respect și de trădare a Ucrainei”, a anuntat președinte Radei Supremă a Ucrainei, Oleksandr Turchynov, citat de UNIAN.

Desigur, nu avem dreptul sa blocam plecările și sosiri deputaților poporului, dar eu cred această călătorie este o lipsă de respect pentru propria lor țară și poziția unor trădători„, a spus Turchinov.

Turchynov a amintit că, atunci când se voteaza in Parlament legi foarte importante, în primul rând pentru consolidarea capacitatii de apărare a statului, întărirea forțelor armate ucrainene, membrii acestui grup nu voteaza pentru Ucraina, pentru protecția țării lor.”

De aceea cred că aceasta este o poziție trădătoare care este confirmata de călătorie (la Moscova – n.r.),” – a mai spus Turchinov.

Grupul parlamentar Pentru pace și stabilitatea fost format în Rada Supremă  pe 2 iulie 2014. Reprezentanți autorizați ai grupului parlamentar erau foști membri ai Partidului Regiunilor Vitaly Grushevskii si Evheni Balitski, precum și un fost membru al fracțiunii comunistilor Alexander Prysiazhnyuk.

În prezent, din grupul parlamentar Pentru pace și stabilitate” fac parte 36 de parlamentari. Cei mai multi sunt fosti membri ai grupului parlamentar al Partidului Regiunilor. De asemenea, acesta include mai mulți membri care au apartinut de fracțiunea Partidului Comunist din Ucraina.

Potrivit presei ucrainene, grupul parlamentar „tradator” ar fi sub influența oligarhului Serghei Kurchenko.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top