lupte ucr8Intensificarea demonstrativă și pe scară largă a provocarilor armate de către forțele de ocupație rusești anulează complet eforturile de încetare a focului. Folosind arme grele interzise prin acordurile de la Minsk și prin desfasurarea pozițiilor de lupta în cartierele de locuinte, rebelii au crescut foarte mult intensitatea atacurilor armate si a bombardamentelor împotriva forțelor armate ucrainene, a declarat Alexandr Turcinov, secretarul Consiliului Național de Securitate si Aparare al Ucrainei (CNSAU), potrivit serviciului de presă al CNSAU.

„Numai în ultima zi, ca urmare a bombardamentelor separatistilor, șapte soldați ucraineni au fost uciși și alți nouă au fost răniți” – a declarat Turcinov, subliniind că acesta este cel mai mare număr de pierderi umane pe parcursul acestui an.

„Responsabilitatea pentru această provocare sângeroasă o poartă conducerea militară și politică a Federației Ruse, care torpilează consecvent și sistematic soluționarea pașnică a conflictului…” – a subliniat el.

TurcinovPotrivit lui Turcinov, pregătirea sistematica a reluarii confruntărilor militare din partea Rusiei o arata concentrarea de-a lungul liniei de demarcare a noi arme grele. „În plus, – a adăugat el – pe parcursul ultimei luni Rusia a intensificat utilizarea de drone aeriene, atât pentru recunoaștere, cât și de atac”. Secretarul CNSAU a remarcat faptul că dronele sunt lansate nu numai de pe teritoriul ocupat dar, de asemenea, și direct de pe teritoriul Rusiei.

„Aș dori să atrag atenția partenerilor noștri strategici asupra discreditarii demonstrative și cinice de catre Rusia a tuturor eforturile comune de pace”, – a spus Turcinov, subliniind faptul că „împaciuirea agresorului, în loc de crestere a sancțiunilor și altor acțiuni reale, duce doar la o creștere a numărului de victime în rândul armatei ucrainene, dar și în rândul populației civile, și la pericolul unei operațiuni militare a Kremlinului în Europa”, a spus Turcinov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Turcinov: Ucraina a suferit în ultima zi cele mai mari pierderi militare din acest an

  1. cozubas spune:

    Cum striga el mititelul de el „partenerul strategic”…)))))

  2. yehudy spune:

    nanda lou, unde esti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top